Voorbeschouwing seizoen 2023-2024

Share

Eksel A (3e nationale)

Eksel kon in de voorbereiding geen enkel duel winnend afsluiten, met de 3-0-verliespartij in Hechtel misschien wel als dieptepunt, allesbehalve geruststellend. Met weinig goals en veel tegendoelpunten kan KFC zowel defensief als offensief voorlopig niet op zijn lauweren rusten. Offensief is dat niet onlogisch: met Dries Bertrands (12 goals), Karel Bertrands (9 goals), Dawda Jarju (7 goals) en Thomas Wasiak (5 goals) verloor Eksel meer dan de helft van zijn doelpuntenproductie van vorig seizoen en is het wachten wie het stokje daar overneemt. Met Jens Wouters, Arno Aengeveld en de teruggekeerde Glen Vervloet werd er vooral gevaar vanop de flanken binnen gehaald. Bram Bertrands lijkt centraal voorin de meest aangewezen man om zijn onverwacht gestopte broer te vervangen.

In defensief opzicht lijkt Janssen nog enkele knopen te moeten doorhakken. Doelmannen Pelic en Gevers kregen in de voorbereiding beiden hun kans om zich te bewijzen. Ook Van Dyck en Vanherck lijken onderling te strijden om een basisplaats.

Zaterdag start Eksel zijn avontuur in het nationale voetbal, zonder meer een sprong in het onbekende. Al blijft groen-rood ook daar trouw aan zijn visie met een kern grotendeels bestaande uit kerels uit de eigen gemeente. Geen zotte dingen, we zien wel wat we waard zijn!

Eksel B (4e provinciale)

Voor Eksel B liggen de kaarten gunstiger. Vermeulen leek vorig seizoen een goed evenwicht gevonden te hebben tussen ervaring en jong talent en behaalde met die succesformule zelfs het vice-kampioenschap. Met dat in het achterhoofd wordt onze B-ploeg zelfs bij de schaduwfavorieten voor de titel gerekend, volgens Het Belang van Limburg. Op papier niet onterecht, gezien Eksel B 9 op 12 pakte in de voorbereiding, en ten opzichte van vorig seizoen slechts één speler zag vertrekken. Die enkeling was wel Denis Kalala die met 11 goals na nieuwjaar ontzettend belangrijk was voor KFC. Benieuwd of Eksel dat verlies krijgt opgevangen, misschien is Bjarne Maes, teruggekomen van Wijchmaal, daar wel de ideale man voor. Daarnaast is het vooral uitkijken welke stappen de Ekselse youngsters kunnen zetten. Met Camps, de broers Maes, Kelgtermans en Wuytens zit er namelijk weer behoorlijk wat aanstormend talent aan te komen.