Speeldag 14: KFC Eksel – Beerschot VA B 1-2

Share

GROEN-ROOD LAAT BEERSCHOT BIBBEREN MET SLOTOFFENSIEF, MAAR BLIJFT PUNTENLOOS ACHTER

Toeschouwers: 160

Eksel kwam vanavond dicht bij een tweede puntgewin, maar kon in een potig slot de gelijkmaker niet lukken. “Hier zat meer in” zal de Ekselse fan denken.

Eksel begon goed tegen de ratten en was niet van plan zich van bij de aftrap terug te trekken. Toch moest het al snel een tegenslag incasseren wanneer Van Dyck de strijd geblesseerd moest staken, maar ook met een overtuigende Maes tussen de lijnen bleef KFC de evenknie van Beerschot. De eerste echte kans van de partij is ook meteen een doelpunt. Bram Bertrands kan op een goede tegenaanval de tweede poging voorbij doelman Doucouré, onze nationale doelman bij de U16, werken. Beerschot verhoogt de druk nadien en duwt Eksel meer achteruit. KFC heeft de zaken echter goed onder controle en geeft nooit de indruk dat het nu al zal buigen, tot op het halfuur uit het niets de gelijkmaker valt. Gevers komt op een ongevaarlijk ogende hoge bal ver uit zijn doel, maar spits Hak is hem voor en kopt achterwaarts binnen. Een serieuze opdoffer voor KFC dat de pedalen nadien wat kwijt raakt. Beerschot vuurt zowat meteen daarna een afstandschot af dat uiteenspat op de lat. Het zet de toon voor het slotkwartier voor de pauze waarin Beerschot vooral via gevaarlijke voorzetten resoluut op zoek gaat naar de voorsprong. Eksel lijkt de rust te halen, maar moet net voor de pauze toch al een tweede goal slikken.

Na de pauze kan KFC terug meer weerstand bieden tegen de Antwerpenaren. Kansen zijn aanvankelijk minder voorkomend en de beste exemplaren blijven toch weer voor de bezoekers, maar Gevers zet met twee puike parades zijn foutje van bij de gelijkmaker recht. Tussenin kon groen-rood via Bertrands op vrije trap en De Pachter vanop afstand ook dreigen. Eksel voelt dat er een punt in zit gezien de gasten van het Kiel te weinig efficiënt zijn en gaat vol voor dat gelijkspel in het slotkwartier. Het speelt -tot ergernis van bezoekende coach Frédéric Frans- vlijmscherp en wint meer en meer duels. Een fase met veel geharrewar voor het paarse doel blijkt uiteindelijk de grootste kans voor Eksel. Beerschot moest op de tegenaanval altijd de 1-3 maken, maar invaller Monnissen mist onbegrijpelijk.

Ondanks de nederlaag bevestigt Eksel zo het goede van de voorbije week. Volgend weekend trekt het naar Zwarte Leeuw, een ploeg die in de ranking tussen de andere opponenten staat waartegen KFC Weerstand kon bieden.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tuur Camps, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck (8′ Perre Maes), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Bram Bertrands, Thomas Beyen

Doelpunten:
10′ Bram Bertrands (1-0)
31′ Jerrel Hak (1-1)
45′ Benjamin Kaissi (1-2)