Speeldag 14: KFC Eksel Dames – Bocholter VV 0-0

Share

GOUDEN PUNT TEGEN ONGENAAKBAAR GEACHTE TITELFAVORIET

De vorige twee confrontaties met Bocholt bleken de Black Wolves nog een maatje te groot, maar vandaag moest Eksel niet onderdoen. Met een knappe brilscore gaven de Ekselse dames hun thuisreputatie (14 maanden zonder nederlaag in eigen huis) weer wat meer glans door een schitterende collectieve prestatie neer te zetten tegen een team dat dit seizoen nog maar één keer puntenverlies leed.  

Dezelfde spelers die vorige week Kadijk over de knie legden, gaven het beste van zichzelf in een potige wedstrijd met kleine slechts kansen aan beide zijden. Een glansrol was weggelegd voor keeper Charlotte Vanchaze die in de tweede helft een wereldredding uit haar handschoenen toverde toen Bocholt het tempo verhoogde. De hoge Ekselse druk in elke linie zorgde ervoor dat Bocholt niet in haar favoriete spel kon komen. Groen-rood gaf geen krimp en haalt met veel vechtlust en overtuiging zo een verdiend punt binnen. Een zichtbaar gefrustreerd Bocholt, dat nummer 1 Sporting Hasselt verder ziet uitlopen, moet zo tevreden zijn met slechts één punt.  

Na 14 speeldagen bezet Eksel de 5e plaats in de klassering. Wiemismeer (voorlaatste in de klassering) vormt de volgende verplaatsing voor Ekselle, daarna mag het leider Hasselt in eigen huis ontvangen.