Speeldag 12: KFC Eksel B – Kadijk SK B 2-2

Share

PENALTY’S MAKEN HET VERSCHIL

Toeschouwers: 60

Voor de zesde partij op rij geen nederlaag voor Eksel B, al had het vanmiddag ook een nieuwe overwinning kunnen bijschrijven: Eksel miste een strafschop bij 1-0, Kadijk kon zijn achterstand wel ongedaan maken vanop 11 meter.

Met Kadijk kreeg Eksel de hoogst gerangschikte B-ploeg uit de klassering tegenover zich, niet onlogisch gezien de ervaring die in het bezoekende team schuil ging. Toch was het de jeugdigheid die het won van de ervaring wanneer Eksel zich op het einde van het openingskwartier op voorsprong hijst. Een combinatie van de Ekselse younkies Maes, Ulenaers (die even ervoor met een schot voor het eerste doelgevaar zorgde) en afwerker Kelgtermans zorgt immers voor de vroege voorsprong. Groen-rood kan snel daarna al een tweede treffer maken, maar de vrije trap van Schrijvers spat uiteen op de paal. Kadijk moet het spel, waarin daarna niet veel nieuwe kansen volgen, tot dan toe ondergaan en komt pas na een halfuur spelen beter in de partij, maar toch is het Eksel dat opnieuw gevaarlijk is. Een uithaal van Goven dwingt doelman Snoekx tot een prima parade. Daarna zien we toch een eerste keer de bezoekers, maar ook Schrijvers kan een prima schot van Karafilofski op hoekschop goed pareren. Het slotkwartier van het eerste bedrijf bevat veel meer doelgevaar. Maes, van flank gewisseld maar ook daar een gesel voor de Peltse flanken, wordt nog eens diep gestuurd, vindt Ulenaers maar die wordt in de voeten gegrepen door Snoekx. Elfmeter en dé kans op de 2-0, maar Schrijvers kan vanop de stip zijn zevende van het seizoen niet lukken. Het slotakkoord van de eerste helft is een dubbele kans voor ex-Ekselaar Kalala, maar beide pogingen worden gered door Schrijvers, die vooral op zijn eerste save fier kan zijn.

Na de rust krijgen de (weinige) supporters niet veel tijd om op te warmen. Kadijk komt na een hoekschop en onstuimig verdedigen al snel op gelijke hoogte, maar de diepgestuurde Ulenaers kan al even snel terug gelijk maken. Kadijk, beter dan voor de rust, moet zo opnieuw op zoek naar een treffer, maar doet dat met meer geloof dan voor de pauze. Schoten van Karafilofski en vooral van Kalala, na zijn gekende kapwerk, zorgen niet voor de gelijkmaker, maar wanneer ook de bezoekers een strafschop toegewezen krijgen, hangen de bordjes wel in evenwicht. Beide ploegen willen in het slot op zoek naar een overwinning, maar vooral Eksel is daar nog dichtbij. Ulenaers, na enkele wissels op de linksback verzeild geraakt, ziet de zee plots open gaan en kan gevaarlijk op doel af, hij vindt Schrijvers, maar die zijn schot wijkt af en gaat zo net naast. Ook invallers Geypens en Maes zorgen nog voor een warm standje voor doel, maar ook die poging wordt geblokt.

2-2 lijkt zo een juiste weergave van de waardeverhoudingen. Eksel laat zien dat het niet moet onderdoen voor de topploegen uit de klassering, niet onhandig gezien de nummers 3 en 2 de volgende tegenstanders zijn van KFC.

Opstelling Eksel:
Gie Schrijvers – Bert Vanherk, Jef Geys (65′ Lander Maes), Andreas Oyen, Thomas Franssen – Arno Aengeveld, Mats Kelgtermans (75′ Jan Henderix, Ben Schrijvers – Bjarne Maes, Dylan Goven (86′ Ruben Geypens), Maxx Ulenaers

Doelpunten:
13′ Mats Kelgtermans (1-0)
47′ Stef Van Hout (1-1)
53′ Maxx Ulenaers (2-1)
76′ Raf Thijs (penalty) (2-2)