Speeldag 13: KFC Esperanza Pelt – KFC Eksel 2-0

Share

STRIJDBAAR EKSEL KAN ER ECHTE DERBY VAN MAKEN

Toeschouwers: 230

Geen puntgewin bij de buren uit Pelt, waar het 45 minuten goed verdedigen meteen na de pauze al te grabbel gooide, een klap die het, ondanks flink weerwerk, niet te boven kwam.

Pelt kwam vorig weekend door het noodweer niet in actie en dat leek eerder een nadeel voor de fusieploeg: in een slordig openingskwartier zonder kansen leek Esperanza op zoek naar het juiste ritme voor het de maat kon bepalen. Na 15 minuten was het dan toch zover en begon de mars van de thuisploeg. Met Goossens (net naast) en Renckens (hoog over) waren het de echte Peltenaars die het goede voorbeeld gaven. Een vermeende penalty en een (geblokt) schot van Mols waren de volgende wapenfeiten, maar doelman Gevers, die na 9 matchen terug de voorkeur kreeg op Pelic, bleef relatief eenvoudig overeind. In de periode voor de pauze werd de Peltse druk wat minder. De troepen van Van Kessel leken zich stilaan op te jagen dat de brilscore op het bord bleef en misten creativiteit om het Ekselse slot te ontgrendelen. Groen-rood kon daar een helft lang offensief niet veel tegenover zetten. In de opbouw, waar Gevers vaak voor de voetballende oplossing koos, liep het te vaak vroeg mis waardoor de stilaan bekende counterpatronen zelden te zien waren. Voor de derde keer dit seizoen kan Eksel zo zonder tegentreffer de pauze in.

45 minuten gedisciplineerd verdedigen wordt na de rust meteen teniet gedaan. Op de eerste voorzet al snel na de aftrap is het immers al prijs. Daouda knikt binnen, maar heel groen-rood schreeuwt moord en brand voor een duwfout. Het vermeende (?) onrecht dat Eksel is aangedaan in combinatie met de achterstand doet het wedstrijdverloop wel helemaal kantelen. Strijd, tumult en duels zijn plots de sleutelwoorden van de tweede helft. Eksel speelt ook offensiever en geraakt zo nu en dan aan de overkant, het geeft de Ekselse burger moed, maar Vanmarsenille moest zelden staaltjes van zijn kunnen tonen op de Ekselse pogingen. Pelt blijft immers baas in eigen huis en kan een kwartier voor tijd ook voor de voortijdige beslissing zorgen. De sterk ingevallen Di Biniamu toonde zich al meermaals met zijn snelheid en dribbels en lokt bij de start van het slotkwartier een handsbal uit bij Goven. De bal gaat op de stip en Gerritsen zorgt met een gewaagde panenka voor de 2-0. Match gespeeld, en dat net op uet moment dat groen-rood in een punt begon te geloven. Hard, maar Eksel laat de kopjes niet hangen en blijft op zoek naar de aansluitingstreffer. Franssen is daar net als Goven en Rutten dicht bij, maar Hendrikx en Di Biniamu hadden er aan de overkant even goed 3-0 kunnen maken in een aangenaam wedstrijdeinde.

De vele Ekselse fans kunnen zo toch met een tevreden gevoel naar huis na een van Eksel zijn betere matchen van het seizoen. Volgend weekend komen de Kielse Ratten van Beerschot B op bezoek.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tuur Camps, Bart Rutten (81′ Perre Maes), Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck (81′ Jens Wouters), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Bram Bertrands, Thomas Beyen (63′ Thomas Franssen)

Doelpunten:
47′ Mourad Daoudi (1-0)
77′ Marco Gerritsen (penalty) (2-0)