Speeldag 10: K. Herk-De-Stad FC – KFC Eksel 2-4

Share

EKSEL TREKT SENSATIEDUEL IN SLOT NAAR ZICH TOE

Herk-De-Stad FC – KFC Eksel 2-4
Toeschouwers: 100

✅6 goals
✅ 3 strafschoppen
✅ 2 rode kaarten
✅ Ekselse zege

Na een 0 op 9 pakt Eksel nu 6 op 6. In een spektakelrijk duel zagen we terug het groen-rode onbezonnen enthousiasme van in de openingsfase van het seizoen.

Eksel liet vorig seizoen zien dat kunstgras verre van een nadeel is voor groen-rood: in 7 duels op synthetische terreinen werd toen slechts eenmaal verloren. Ook vandaag liet KFC al snel zien dat het wel raad wist met die specifieke omstandigheden. Het voetbalde een uitstekende eerste helft met heel wat doelgevaar bij elkaar. Schoten van Jarju en Karel Bertrands gingen net naast, de beste mogelijkheid voor Dries Bertrands op een ingestudeerde hoekschop werd met de kop nog van de lijn gehaald. Verder werden de offensieve smaakmakers haast beurtelings tussendoor gestuurd, maar Marijn (geblokt door de doelman), Karel (correct getackeld) en Bram (schot voorlangs) konden niet afmaken. Aan de overkant was enkel een kanonschot van Blockx dat op de paal uiteen spatte het vermelden waard. 0-0 leek zo de ruststand te gaan worden, maar net voor affluiten maakte Beyen het de Herkse defensie nog moeilijk wanneer die de bal probeerden af te schermen. Beyen werd foutief gestopt, zo oordeelde de ref, en de bal ging op de stip, maar Marijn Bertrands kon de ultieme kans niet verzilveren en zag doelman Lambeets zijn poging stoppen.

Geen probleem, want meteen na rust ging de bal al opnieuw op de stip: Jarju wilt zijn man passeren maar wordt geraakt. Genoeg voor de scheidsrechter om opnieuw naar de stip te wijzen. Jarju faalt niet en zorgt voor de voorsprong. Na twee elfmeters aan de ene kant weet je echter dat er aan de overkant niet veel moet gebeuren vooraleer ook daar een strafschop volgt, en dat gebeurt dan ook snel. Kapitein Fory trapt droog rechtdoor en alles is zo te herdoen. De drie strafschoppen op korte tijd zorgden er wel voor dat de verhoudingen hertekend werden. Herk werd nu beter, tankte vertrouwen en Eksel kon zijn macht van voor de pauze niet bevestigen. Buekers greep het momentum en zette de thuisploeg op voorsprong met een schitterende knal recht in de winkelhaak. Eksel was aangeslagen en had het zonder speerpunt Karel Bertrands, die geblesseerd de strijd moest staken, moeilijk offensief nog iets te tonen. Dilissen miste zelfs snel na de 2-1 de veilige derde treffer, zijn kopbal ging naast, waardoor Eksel nog aan een slotoffensief kon beginnen, en hoe!

Bart Rutten brengt Eksel vijf minuten voor tijd met een rake kopbal op gelijke hoogte. Even later haalt Peeters de noodrem boven en slikt zo zijn tweede gele kaart. Bram Bertrands lijkt de daaropvolgende vrije trap te hoog te mikken, maar zijn venijnig schot valt tijdig en gaat zo enig mooi in het dak van het doel: 2-3. Groen-rood speelt het dan goed uit en kan op een counter de 2-4 nog lukken: invaller Kalala stuurt Beyen diep, die de doelman omspeelt en vanuit scherpe hoek voor de definitieve beslissing zorgt. Een gefrustreerde Gerrits pakt ook nog rood.

Herk krijgt zo al twee seizoenen nachtmerries van die andere club in groen-rood: ook vorig seizoen speelde het immers twee bizarre duels tegen KFC. In Eksel gaf het met 10 man een 0-2 voorsprong weg, in de terugmatch kreeg het pas in de blessuretijd de 0-1 binnen.

Volgend weekend komt Herkol op bezoek, dat net als KFC 6 op 6 pakte, maar extrasportief bewogen tijden meemaakt.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Kristof Weckx, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven – Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands (83′ Denis Kalala) – Dawda Jarju, Karel Bertrands (58′ Sandy De Pachter), Thomas Beyen

Doelpunten:
46′ Dawda Jarju (penalty) (0-1)
49′ Ian Fory (penalty) (1-1)
71′ Cedric Buekers (2-1)
83′ Bart Rutten (2-2)
85′ Bram Bertrands (2-3)
90′ Thomas Beyen (2-4)