Speeldag 11: SV Breugel – KFC Eksel B 2-1

Share

EKSEL B MOET TOP VOOR SUBTOP INRUILEN NA 1 OP 9

Toeschouwers: 105

Voor de vierde keer in zijn bestaan trok onze B-ploeg naar Breugel, voor de vierde keer krijgen we dezelfde einduitslag. Breugel away, altijd moeilijk!

Eksel kent de potige speelstijl van Breugel intussen wel en wou zich niet laten verrassen. Als gevolg zagen we twee partijen die hun voet niet terugtrokken. Het resulteerde in een eerste helft waar al heel wat overtredingen en gele kaarten vielen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat een overtreding op het halfuur de openingstreffer inluidde. Na een duwfout in de zestien ging de bal onverbiddelijk op het penaltypunt en Joren Vrijsen brengt zijn ploeg op voorsprong. Breugel zat nu in de flow en kan nog geen vijf minuten later al opnieuw scoren nadat Jongeneelen vanop zijn flank kan schieten. Net voor de pauze kan KFC op het ideale moment de aansluitingstreffer nog maken. Beyen wordt gelanceerd op rechts en bedient Goven die, vanuit duidelijke buitenspelpositie weliswaar, hard binnenwerk. 2-1 is zo de ruststand.

Na de pauze beperkt Breugel zich tot de lange bal. Dat volstaat ook, want Eksel kan ondanks het balbezit nooit tot een doelkans komen. Groen-rood zet in het slot nog alles op alles, maar dat levert aanvankelijk enkel een kans op voor Hendrikx aan de overkant. Eén gevaarlijke hoekschop wordt nog overgeschoten, maar meer kan Eksel niet meer creëren.

Met 1 op 9 verruilt Eksel de top van de klassering stilaan voor de subtop. Tegen voornamelijk andere B-ploegen kon het in het begin van het seizoen nog het verschil maken, maar tegen de potige typische vierde provincialeploegen heeft het het voorlopig vaak nog moeilijk, zwarte beest Breugel is daar het beste voorbeeld van.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Sam Paesen, Bert Vanherk, Andreas Oyen (76′ Tijmen Elia), Kristof Weckx – Rik Cornelissen, Bram Bertrands, Ben Schrijvers (69′ Dylan Goven) – Thomas Beyen (65′ Pieterjan Paesen), Filip Jehoul, Yannick Goven

Doelpunten:
27′ Joren Vrijsen (pen.) (1-0)
33′ Wouter Jongeneelen (2-0)
45′ Yannick Goven (2-1)