[portfolio_slideshow]

U17 KAMPIOEN!

Share

U17 KAMPIOEN!

KFC Helson Helchteren – KFC Eksel 1-5

We hebben terug een kampioenenploeg in onze rangen! De U17 met coach Marc Gijbels beloont zijn sterk seizoen met een verdiende titel!Al in de competitie voor nieuwjaar was duidelijk dat groen-rood dit seizoen hoog mocht mikken. Met een 27 op 30 werkte KFC een nagenoeg foutloos seizoen af, maar de titel volstond daarvoor niet. Concurrent KRC Peer had immers hetzelfde parcours afgelegd en kon daarenboven uitpakken met een beter doelsaldo. Eksel bleef met lege handen achter, maar kreeg in de tweede competitie na nieuwjaar een herkansing en greep die met overtuiging.

Met 11 zeges in 14 duels ging de U17 immers gewoon verder op zijn elan. Titelverdediger KRC Peer bleef echter een lastige klant en kon Eksel na 4 speeldagen als eerste verslaan. Daarvoor verloor groen-rood enkel punten op de openingsspeeldag tegen de buren uit Hechtel. Dat derby’s een apart gegeven zijn, leerde de U17 dit seizoen maar al te goed: ook in de terugwedstrijd kon Hechtel immers punten afsnoepen van groen-rood en smeerde het Eksel zijn tweede seizoensnederlaag aan. Het zou de laatste misstap blijken van KFC dat nadien 12 op 12 pakte en vandaag met een zege de titel kon pakken.

Het moest daarvoor wel Helson verslaan dat als tweede in de ranking bizar genoeg geen kampioen meer kon worden. Enkel Peer, derde in de ranking maar enkele matchen minder op de teller, kon KFC nog bedreigen. Tegen zijn eerste achtervolger begon groen-rood snedig. Mats Kelgtermans kon de goede openingsfase na 10 minuten ook omzetten in een voorsprong: hij versnelde en zette van ver een dribbel in om vervolgens koel af te werken. Nog geen 5 minuten later verdubbelde Eksel zijn voorsprong via Lander Maes, die vorige week in vierde provinciale nog debuteerde, en leek het een galamatch te worden voor groen-rood, maar in het tweede kwart lukte Helson de aansluitingstreffer dan toch met een van zijn weinige kansen. Doelman Knubben, die daarvoor maar één keer zijn kunnen moest tonen met een knappe tijgersprong, was nu kansloos op een schot van dichtbij. Met de 1-2 kroop er twijfel in de Ekselse gelederen en werd de partij ook bitsiger. Groen-rood vindt gelukkig op tijd zijn kalmte terug, neemt defensief weinig risico’s en kan op het einde van het derde kwart ook een veilige derde treffer maken via de afscheidnemende Kevin Ntolo. Warre Grobben zorgt in het vierde kwart voor het orgelpunt van de partij. Als linksback start hij vanop de eigen helft een indrukwekkende rush om na het halve veld overgestoken te hebben de verste hoek zonder enige moeite te viseren. In het slot deed Cuypers er zowaar nog een vijfde treffer bij. Een dikke proficiat aan het hele elftal, trainers en afgevaardigden en de trouwe aanhang! Tijd voor een feestje!

Spelerskern:
Justice Bosmans, Tuur Camps, Door Cuypers, Jorre Gijbels, Warre Grobben, Birger Jaeken, Jasper Jansen, Mats Kelgtermans, Maarten Kerkhofs, Rik Knubben, Jelle Laenen, Lander Maes, Kevin Ntolo, Miel Schrooten, Matthew Stacey, Ramazan Tanriverdi, Wannes Van Dyck, Cruz Wuytens

Staf:
T1: Gijbels Marc
T2: Hans Heesbeen
Afgevaardigde: An Severens