Speeldag 21: KFC Eksel B – Lindelhoeven VV B 4-0

Share

OP AUTOMATISCHE PILOOT NAAR SOLIDE ZEGE

Toeschouwers: 65

In vierde provinciale bouwt Eksel terug aan een reeksje. Het won zonder al te veel moeite tegen de buren uit het Lindel.

De gezapige eerste helft had, ondanks de strijd om een eindronde-ticket waar Eksel in beland is, veel weg van een eindeseizoenswedstrijd. Het tempo was gezapig, de kansenoogst pover, het veld nog steeds erg ongelijk. In een partij die op slot zat, werd het verschil in eerste instantie dan ook vanop het strafschoppunt gemaakt na handspel halverwege de eerste helft. Specialist Van Dyck toonde zich Jorginho-gewijs voor de vijfde keer dit seizoen trefzeker vanop elf meter. Veel andere noemenswaardigen vielen er niet te melden.

Na de pauze openen de bezoekers het felst, maar doelgevaar noteren we enkel aan de overkant. Beyen, voor de pauze al bedrijvig en groeiend in vorm, ziet zijn lage voorzet knullig via doelman Loots in doel belanden. De dubbele voorsprong is zo zonder veel moeite een feit en Eksel legt de partij al snel in een beslissende plooi wanneer Bertrands een te verre voorzet acrobatisch alsnog voor doel kan brengen en Jehoul simpel binnen knikt: 3-0. Een knal van Van Dyck spat even later nog uiteen op de paal, dat leek de laatste doelkans van de partij te worden, want in het laatste halfuur speelden beide teams terug zoals ze begonnen en werd doelgevaar terug zeldzaam. Kort voor affluiten kon invaller Schrijvers alsnog voor een vierde treffer zorgen. Op een uitstekende doorsteekpass van Beyen legt hij subtiel binnen.

Eksel staat (met een match meer) op slechts 3 punten van leider Bocholt B. Volgend weekend wordt in Lommel Kolonie voor een 12 op 12 gegaan voor de ploeg geniet van een weekje vrijaf.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Arno Aengeveld, Bert Vanherk, Andreas Oyen (76′ Pieterjan Paesen), Kristof Weckx – Rik Cornelissen, Jarne Van Dyck, Bram Bertrands (80′ Jakke Scheelen) – Yannick Goven (65′ Ben Schrijvers), Filip Jehoul (76′ Dylan Goven), Thomas Beyen

Doelpunten
21′ Jarne Van Dyck (pen.) (1-0)
54′ Thomas Beyen (2-0)
56′ Filip Jehoul (3-0)
90′ Ben Schrijvers (4-0)