Speeldag 22: GT Lommel Kolonie – KFC Eksel B 0-4

Share

OP KRUISSNELHEID VOORBIJ SUBTOPPER

Toeschouwers: 130

Eksel B kon voor de tweede week op rij met 4-0 winnen. Bertrands effende het pad voor de pauze met twee treffers, de snelle 0-3 na rust maakte de tweede helft een maat voor niets.

Nu de zwalpende leider Bocholt B gisteren gelijkspeelde (het won slechts één van zijn laatste 4 duels), wist Eksel dat er wederom zaakjes te doen waren in de klassering. KFC begon dan ook energiek aan de partij en zag bij zijn eerste goede aanval de netten al trillen. Bertrands stuurt Goven tussendoor en op zijn “fourty-five” worden de posities voor doel uitstekend ingevuld door Jehoul en Bertrands, het is die laatste die Jehoul beveelt de bal te laten en de voorzet uiteindelijk kalm binnen legt. 0-1 na een aanval uit het boekje. De Grenstrappers hebben het nadien net als Eksel moeilijk om doelgevaar te creëren. Een onaangeroerde voorzet belandt uiteindelijk toch in ons notitieboekje, net als enkele hoge ballen op stilstaande fases waar Gevers steeds toont wie de baas is in de kleine backlijn. De speldenprikjes brengen Eksel niet van de wijs. Groen-rood wacht zijn moment af en 5 minuten voor de rust is het zover: Bertrands profiteert van de steeds groter wordende ruimte in de rug van de defensie en viseert de winkelhaak bij de afwerking: 0-2. Beide ploegen lijken nu plots uit organisatie en geven zo nog een grote kans weg voor het rustsignaal: Goven trapt alleen voor doel onbesuisd over, Verstraelen doet aan de overkant hetzelfde na een uitstekende dieptepass van Brandao.

De tweede helft hervat alsof het spel niet heeft stilgelegen: de ruimte achter de Lommelse verdediging is opnieuw ruim: Goven kan al snel een tweede kans wagen en doet dat met succes. Een nieuwe dieptepass legt hij onberispelijk in de verre hoek, 0-3 en boeken toe. Weckx (rebound op corner) en Jehoul (volley) krijgen al snel de volgende kansen vooraleer de voet van het gaspedaal gaat bij KFC. Een zondagsschot van Elia zorgt nog voor de 0-4 in een overbodig wedstrijdvervolg. Pechvogel van de dag is Dries Hendriks die klaar stond om in te vallen, maar na 3 eerdere wisselmomenten bij Eksel het veld niet mocht betreden van de scheidsrechter.

Eksel B verloor tot hier toe punten tegen exact dezelfde ploegen als in de heenronde, maar kan nu eindelijk komaf maken met die statistiek. Voor nieuwjaar moest KFC immers vrede nemen met een gelijkspel tegen ditzelfde Kolonie. Of deze statistiek daadwerkelijk de prullenmand in mag, zal uit de volgende partijen blijken. Tegen Opoeteren en Breugel werd in de heenronde immers ook niet gewonnen, benieuwd of een Eksel in vorm dat nu wel kan. Eerst genieten de B’s echter nog van een weekje vrij-af.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Kristof Weckx – Jarne Van Dyck (70′ Tijmen Elia), Rik Cornelissen, Bram Bertrands (60′ Ben Schrijvers) – Thomas Beyen, Filip Jehoul (64′ Arno Aengeveld), Yannick Goven

Doelpunten:
9′ Bram Bertrands (0-1)
39′ Bram Bertrands (0-2)
49′ Yannick Goven (0-3)
72′ Tijmen Elia (0-4)