Speeldag 14: KFC Eksel b – Bocholt VV B 5-0

Share

IMPONEREND EKSEL B SMEERT LEIDER FORFAITSCORE AAN
Toeschouwers: 85

Wolven komen normaal graag langs in Eksel, maar de black wolves van Bocholt zullen daar nu wellicht anders over denken na een intense topper.

In een intense eerste helft begint Eksel opvallend scherp aan de partij. Het merendeel van de duels is voor groen-rood en dat geldt ook voor het balbezit. Eksel is dan ook de gevaarlijkste ploeg, maar grote kansen vielen er niet te noteren. Halverwege de eerste helft valt de openingsgoal dan toch. Ulenaers kan een voorzet van Elia net voor de goalie achterwaarts in doel verlengen: 1-0. De partij wordt nadien nog wat bitsiger, venijnige foutjes net op of over het randje van Elia en Anegeveld zijn daar het beste bewijs van. Goede combinaties worden nadien schaars. Net voor de pauze krijgt de leider alsnog haar beste kans van de partij, maar op de poging van Ragos staat Gevers pal. 1-0 is zo de ruststand.

Eksel begint ook aan de tweede helft als betere ploeg. Invaller Paesen kan zich tot tweemaal toe prima doorzetten op de linkerflank, maar zijn voorzetten misten precisie. Ook Bocholt laat nadien terug van zich horen via een kopbal voorlangs van Diddeniers, maar het blijft bij die ene kans voor de bezoekers. Aan de overkant gaat een knal van Cornelissen maar nipt langs. Veel kansen dus na de pauze, maar nog geen treffer, tot Bram Bertrands daar anders over beslist. Hij verovert het leer rond de middenlijn, omspeelt enkele tegenstrevers en jast de bal van wel erg ver de winkelhaak in. Voor de tweede dag op rij een wereldgoal in het Sparrenstadion.

Bocholt moet nu komen en lijkt dat vooral met powerplay te willen doen, de bezoekers worden nu gevaarlijker, maar de Ekselse defensie toont zich bijzonder matuur. De Bocholtse druk zorgt er bovendien voor dat er ruimte komt voor tegenaanvallen. De eerste twee pogingen worden nog afgevlagd, maar bij een derde keer wordt de vrijstaande Paesen gevonden die via de deklat overtuigend binnen knalt. Het blijft ook bij een 3-0 stand een match op het scherpst van de snee en wanneer Van Dyck het bij een vederlicht contact uitroept gaan de poppen aan het dansen. Ragos slikt tweemaal geel in het tumult en moet zo gaan douchen, een strenge beslissing lijkt ons. Eksel profiteert al vlug van de man-meer-situatie en kan al vlug de vierde treffer lukken, opnieuw Ulenaers, opnieuw met de kop, al wordt de treffer overschaduwd door een zware blessure bij een Bocholtenaar na een nochtans fair duel in de aanloop van de goal. In de laatste tien minuten was de intensiteit die deze topper (ont)sierde helemaal weg. Het slotakkoord is voor Paesen, die met een heerlijke panna zijn tegenstrever omspeelt om vervolgens de vrijstaande Goven aan de tweede paal te vinden, een prachtgoal die de knalprestatie van groen-rood vanmiddag illustreert.
Eksel had het dit seizoen vooral moeilijk tegen stugge, potige ploegen die het spel graag hard maakten, maar toonde vanmiddag dat het zelf ook op die manier kan spelen. De kloof met de leider wordt teruggedreven naar 3 punten, al heeft Bocholt nog steeds een partij minder op de teller.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Andreas Elia (80′ Tijmen Elia), Bert Vanherk, Andreas Oyen, Rik Cornelissen – Jarne Van Dyck, Ben Schrijvers, Bram Bertrands – Arno Aengeveld (46′ Pieterjan Paesen), Maxx Ulenaers, Yannick Goven (88′ Dylan Goven)

Doelpunten
24′ Maxx Ulenaers (1-0)
57′ Bram Bertrands (2-0)
70′ Pieterjan Paesen (3-0)
75′ Maxx Ulenaers (4-0)
90′ Dylan Goven (5-0)