Speeldag 19: Achel VV B – KFC Eksel B 1-2

Share

B-PLOEG MAAKT KOM-AF MET VERLIESREEKS(JE

In “de clash der B-ploegen” trok Eksel vanavond aan het langste eind.

Flandrien-omstandigheden op De Siggert waar de wind vrij spel had en goed voetbal dan ook niet evident was. In de traditionele aftastingsfase zorgde een gemiste bal van Bloemen voor het eerste heet standje. Nadien werd het eerder kansenarm in een evenwichtige partij. Halverwege de eerste helft wordt Elia langs links diep gestuurd, hij vindt Van Dyck voor doel die hard binnen legt van kortbij. Eksel tankt vertrouwen met de openingstreffer en legt bij vlagen mooie combinaties op de mat. Het komt al snel op 0-2, al had het daar geen mooie aanval voor nodig: Bertrands ontfutselt het leer van doelman Stelten en kan zo het lege doel viseren. Net voor de rust mist de thuisploeg de ultieme kans op de aansluitingstreffer, waardoor groen-rood met de dubbele voorsprong de rust in gaat.

Na de pauze zorgde de tweede gele kaart voor Bloemen voor de vroegtijdige beslissing, al krijgt KFC het in het slot nog even lastig wanneer een hoekschop van Hendriks gedragen door de wind in doel wordt gedevieerd. In het slot krijgt Achel nog een laatste mogelijkheid op de gelijkmaker, maar die gaat er niet in.

Met knikkende knieën haalt Eksel de drie punten over de streep. Na twee nederlagen op rij een welgekomen en deugddoende zege. Eksel houdt zo stand bovenaan en blijft zijn rol spelen in de top van de klassering.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Andreas Elia, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Kristof Weckx – Jarne Van Dyck (65′ Tijmen Elia), Rik Cornelissen, Ben Schrijvers (78′ Pieterjan Paesen) – Arno Aengeveld (86′ Dries Hendriks), Bram Bertrands, Yannick Goven (74′ Filip Jehoul)

Doelpunten:
30′ Jarne Van Dyck (0-1)
34′ Bram Bertrands (0-2)
81′ Joey Soers (1-2)