Speeldag 5: KFC Eksel – ASV Geel 0-4

Share

EKSEL BLIJFT PUNTENLOOS ACHTER

Toeschouwers: 425

Ook op speeldag 5 is puntgewin nog te hoog gegrepen voor groen-rood. Positieve signalen: Eksel hield nooit zo lang de nul dit seizoen en kreeg de derde en vierde treffer zelfs pas in de laatste tien minuten aangesmeerd.

Eksel probeert zijn defensieve muur week na week steviger te metselen en slaagt daar aardig in. Groen-rood begon goed aan de partij en kon tien minuten lang het evenwicht bewaren. Nadien duwde de bezoekers KFC toch naar achteren en El Assiri en Kreydt namen Pelic als eerste onder vuur. De Pachter bewees met een vinnige eenmanscounter dat ook Eksel nog gevaarlijk kan zijn, maar daarna kregen de bezoekers toch definitief het balbezit. Wang en opnieuw El Assiri proberen het van op de rand van de zestien, maar Eksel overleeft. Ondanks Geel onder aanvoer van bovenstaand duo en Wijns de enige gevaarlijke ploeg blijft, toont Eksel zich defensief secuur: de individuele fouten blijven achterwege en Eksel ziet de 0-0 voor het eerst dit seizoen ook na 30 minuten nog op het bord staan. Een brilscore halverwege zit er zelfs in voor KFC, maar net voor de pauze moet Pelic zich toch eens omdraaien op een puik afstandschot van kapitein Hoebregs. Uiteraard een verdiende voorsprong voor Geel dat Eksel zo op een levensbelangrijk moment een dreun verkoopt.

Na de pauze ontwikkelt Geel niet meer de druk van voor de pauze. Eksel vangt de aanvalsgolven van de bezoekers goed op, maar moet op het uur toch de dubbele voorsprong toestaan via Robin. Match gespeeld, zoveel is duidelijk, want het volwassen Geel komt zelden in de problemen op de sporadische tegenprikken van Eksel. 0-2 zou een mooi resultaat zijn voor groen-rood, maar in de laatste tien minuten verdubbelen “De Zotten” dan toch nog de score via Kreydt en De Keyser. Een opstootje na een overdreven fout van Bertrands vormt uiteindelijk het laatste wapenfeit van de partij.

Eksel start het seizoen zo met 0 op 15, maar speelde wel al tegen de voorlopige top van de klassering. Volgende week in Nijlen moet blijken of dat toeval is. Een laatste vermelding richten we graag aan de aanhang van Geel, die ook vanavond massaal aanwezig was en 90 minuten voor een sfeervolle avond zorgde. Wat een verschil met onze voorgaande tegenstanders!

Opstelling Eksel: Noah Pelic – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Jarne Van Dyck, Tim Vanherck, Arno Aengeveld (80′ Jens Wouters), Marijn Bertrands, Sandy De Pachter – Bram Bertrands

Doelpunten:
43′ Jean-Michel Hoebregs (0-1)
62′ Nicolas Robin (0-2)
81′ Jordi Kreydt (0-3)
87′ Dante Walen De Keyser (0-4)