Speeldag 18: KFC Eksel B – Lindelhoeven VV B 2-1

Share

EKSEL B MOET ZWOEGEN VOOR CLUBRECORD

Toeschouwers: 70

De Ekselse trein dendert voort. Ook ‘t Linne beet vandaag in het zand tegen groen-rood, dat zo 18 op 18 pakt. Al koste dat heel wat moeite.

Ondanks de messen bij een burenduel (het woord ‘derby’ gebruiken we enkel tegen Hechtel) meestal extra gesmeden worden, leek toch vooral Lindelhoeven bij de smid langs te zijn geweest. De bezoekers begonnen het gretigst aan de partij en hadden de overhand op KFC. Niet dat Gevers veel werk had op te knappen, maar doelman Kuppens had toch nog minder te doen en zag in de eerste 25 minuten enkel een knal van Cornelissen langs vliegen. Halverwege de eerste helft kwam groen-rood beter in zijn spel en werd de partij evenwichtiger, maar concreet doelgevaar bleef ook nadien zeldzaam aan beide kanten. Hoekschoppen daarentegen zagen we wel bij de vleet aan Ekselse zijde en even voor rust kan Cornelissen zo’n exemplaar na geharrewar binnen werken, iets waar Franssen en Oyen eerder ik diezelfde fase niet in slaagden. Cornelissen -de enige Ekselaar die voor gevaar kon zorgen voor de pauze- had op slag voor rust nog een uitstekende kans op zijn tweede goal, maar zijn gecontroleerde volley ging over.

Net als vorig duel tegen Bree-Beek, kreeg Eksel ook vandaag versterking uit hogere gelederen: De Pachter viel bij de rust in voor zijn eerste speelminuten sinds begin december en mocht proberen hetzelfde te doen als Wasiak toen deed: beslissend zijn. Dat zou ook nodig kunnen zijn, want Lindelhoeven kwam al heel snel na de pauze langszij nadat Oyen een voorzet van Geuns in eigen doel devieert. De reactie van groen-rood laat niet lang op zich wachten: Schrijvers krijgt snel daarna een vrije trap, maar doelman Kuppens ranselt het leer nog uit zijn bovenhoek. Daarna wordt het terug windstil en is het wachten tot groen-rood zijn eindsprint inzet. Een geblokte volley van Cornelissen is een eerste wapenfeit, maar de Ekselse druk blijft nadien toenemen tot De Pachter een succesvolle slalom keurig afrondt en de winning-goal binnen legt. Groen-rood komt nadien niet meer in de problemen, boekt zijn zesde zege op rij en verbreekt zo zijn clubrecord uit 2016, toen het zijn reeks na 5 duels gestopt zag worden.

Donderdagavond al wacht de volgende prooi voor Eksel B: de moeilijke verplaatsing naar KRC Peer staat dan op het programma.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia, Andreas Oyen, Tuur Camps, Thomas Franssen – Bert Vanherk (61′ Dylan Goven), Rik Cornelissen, Perre Maes (73′ Mats Kelgtermans) – Lander Maes (84′ Denis Kampala), Ben Schrijvers, Sam Paesen (45′ Sandy De Pachter)

Doelpunten:
42′ Rik Cornelissen (1-0)
47′ Andreas Oyen (owngoal) (1-1)
84′ Sandy De Pachter (2-1)

Alle reacties:88