Speeldag 15: KFC Eksel – KVV Zepperen-Brustem 0-1

Share

EKSEL KRIJGT NIET WAT HET VERDIENT TEGEN LEIDER


Toeschouwers: 150

Na zes partijen zonder nederlaag weet groen-rood terug wat verliezen is. Koploper Zepperen-Brustem komt de punten wegroven in het Sparrenstadion. Een man meer, de paal, de lat, het had zeker gekund vanavond!

De leider liet meteen van zich spreken en opende sterk. Groen-rood werd achteruit gedrukt maar kon het openingsgeweld overleven. Na zo’n twintig minuten was de voorsprong voor de koploper dan toch een feit: de bezoekers kregen veel tijd op de flank en vinden de onvermijdelijke Vanwelkenhuyzen op de zestien, de topschutter werkte proper af. Eksel kwam daarna beter in de match en werd de evenknie van Zepperen. Doelgevaar werd halverwege de eerste helft ingeruild voor gele kaarten met maar liefst vier stuks op korte tijd, waarvan drie voor de bezoekers, die zo moesten opletten het numerieke evenwicht te bewaren. Eksel kreeg daarna via Bram Bertrands (poging vanuit scherpe hoek) en kopballen van Karel Bertrands en Bart Rutten ook zijn eerste kansen, maar het slotakkoord van de eerste helft was toch terug voor de tegenpartij.

Na de pauze was Rutten al heel snel dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal gaat via de onderkant van de lat op en niet over de doellijn. Eksel kan die veelbelovende start niet meteen verder zetten, maar wanneer Deferm iets na het uur een lichte tweede gele kaart krijgt, vernieuwt groen-rood haar hoop. Eksel gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en krijgt daar via Goven (van de lijn gekeerd) en Pollaris (op de paal) ook de kans toe, maar de verdiende gelijkmaker blijft uit.

De bezoekers speelden niet als een ongenaakbare leider, maar winnen dus wel weer een belangrijke topper. In zijn vijfde poging sslaagt Zepperen-Brustem er eindelijk in zijn zwarte beest Eksel te verslaan. Volgend weekend komt Zonhoven op bezoek in de laatste match van 2022.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thoma Franssen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Kristof Weckx (46′ Tibo Pollaris) – Jarne Van Dyck (88′ Denis Kalala), Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Dawda Jarju, Karel Bertrands, Thomas Beyen (64′ Yannick Goven)

Doelpunten:
18′ Dylan Vanwelkenhuyzen (0-1)