Speeldag 23: VE Zelo Halen – KFC Eksel B 1-3

Share

EXPERIMENTEEL EKSEL KNOOPT TERUG AAN MET ZEGE

Na 4 matchen zonder zege kreeg Eksel tegen laagvlieger Halen dé kans om terug te zegevieren. Al bewees de heenmatch (0-1 op de openingsspeeldag) dat Halen het Eksel moeilijk kon maken. Groen-rood kon daarenboven niet rekenen op een heel lijstje certitudes: in vergelijking met de heenmatch zagen we slechts 5 gemeenschappelijke namen op het wedstrijdblad terugkomen.

Eksel liet het niet aan zijn hart komen en stond er halverwege al goed voor. Kelgtermans en Ulenaers, niet toevallig twee spelers met wél de nodige ervaring in onze B-ploeg) leidden Eksel de weg met een dubbele voorsprong. Ulenaers, lang buiten strijd geweest, maakt in het slot zelfs zijn tweede van de middag waardoor de tegentreffer slechts een voetnoot vormt. In dat slot maakten met Joran Kelgtermans, Jeroen Kerkhofs en Ruben Van Waeyenberg overigens nog drie Ekselaars hun debuut.

Voor Eksel B staan er nog drie duels op het programma: thuisduels tegen de Peerse subtoppers Breugel en Peer SV, tussenin een verplaatsing naar Sparta Lille.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen, Rik Cornelissen, Jelle Laenen, Martijn Bomans (77′ Jeroen Kerkhofs) – Mats Kelgtermans (80′ Joran Kelgtermans), Jasper Jansen (61′ Torben Maes), Ben Schrijvers – Maxx Ulenaers, Justice Bosmans (81′ Ruben Van Waeyenberg), Joachim Bomans

Doelpunten:
26′ Marts Kelgtermans (0-1)
38′ Maxx Ulenaers (0-2)
81′ Maxx Ulenaers (0-3)
85′ Joran Kelgtermans (own-goal) (1-3)