Speeldag 14 (inhaalmatch): KFC Eksel B – FC Neeroeteren 2-0

Share

EKSEL B TREKT MET VERTROUWEN NAAR TOPPER

KFC Eksel B – FC Neeroeteren 2-0
Toeschouwers: 45

Groen-rood heeft na zaterdag al snel zijn tweede overwinning van het jaar beet. Laagvlieger Neeroeteren maakte kennis met de Ekselse thuisreputatie: Eksel B kon op één duel na namelijk alles in eigen huis al winnen, ook vanavond dus.

Coach Vermeulen koos er voor deze midweek-inhaalmatch voor naar hartelust te roteren en verscheen met maar liefst zes nieuwe basisspelers op het veld in vergelijking met zaterdag. Het legde groen-rood geen windeieren want het speelde een erg dominante eerste helft. Ulenaers (schot op de lijn gered) en Paesen (onstuimige lob alleen voor doel) konden al snel dreigen, maar daarna viel het stil. Op het halfuur werd het Ekselse machtsvertoon dan toch omgezet in een voorsprong na een mooi uitgespeelde aanval: Pieterjan Paesen bereikt Sam Paesen voor doel, die niet egoïstisch is en Schrijvers zijn derde goal in 2 matchen aanbiedt. Oyen zorgt met een kopbal nog voor één goede mogelijkheid voor de rust, terwijl er aan de overkant zelden een aanval te melden valt.

Na de pauze kon Neeroeteren wel gelijke tred houden met groen-rood. Het kwam beter in de match en kon doelman Jansen bij mondjesmaat ook bedreigen. KFC wist dat het best nog een tweede treffer kon maken, maar creëerde daar niet het noodzakelijke doelgevaar voor. Een kwartier voor tijd lukte dat toch eens: Schrijvers stuurt Paesen het laantje in, die voor de tweede keer vanavond een goal op een presenteerblaadje aanbiedt: ditmaal kan Ulenaers profiteren van de prima assist van de rechtsvoor en match gespeeld.

Met een 6 op 6 trekt Eksel zo naar de topper van dit weekend waar het, voorafgaand aan de partij van Eksel A, Bree-Beek B in de ogen kijkt, de tweede in de stand.

Opstelling Eksel:
Jelger Jansen – Pieterjan Paesen, Bert Vanherk, Andreas Oyen Kristof Weckx – Rik Cornelissen (73′ Tijmen Elia), Lander Maes (89′ Dries Hendriks), Perre Maes (71′ Tuur Camps) – Sam Paesen, Ben Schrijvers (80′ Ruben Geypens), Maxx Ulenaers

Doelpunten:
26′ Ben Schrijvers (1-0)
72′ Maxx Ulenaers (2-0)