Speeldag 10: Eendr. Mechelen a/d Maas – KFC Eksel 1-4

Share

GEHAVEND, MAAR IN DE FLOW
Toeschouwers: 120

2 geschorsten en al evenveel corona-gevallen maakten dat groen-rood vandaag voor een verraderlijke opdracht kwam te staan bij de hekkensluiter uit het Maasland. KFC heeft de wind echter in de zeilen en kon al bij al vlot zijn derde overwinning op rij binnen halen.

Een droomstart voor groen-rood, wanneer Marijn Bertrands als na 2 minuten zijn zaalvoetbalskills kan bovenhalen. Hij omspeelt defensie en doelman in de centrale as en breng Eksel al erg snel op voorsprong. De vroege opdoffer deed het licht echter niet uitgaan bij de rode lantaarn en de Maasmechelaars maakten er met veel druk al snel een echt duel van. Ex-prof Annab kwam met een zwabberende vrije trap na twintig minuten ook een eerste keer dicht bij een gelijkmaker, maar zover liet groen-rood het niet komen, integendeel. Ook Eksel zette immers veel druk in het strijdvaardig duel en Wasiak werd daar ook voor beloond. Hij kan een uittrap van de goalie na terugspeelbal blokken om nadien vanuit scherpe hoek keurig binnen te leggen. 0-2, al leken de armen van Wasiak bij zijn blok ook een cruciale rol te spelen. De wedstrijdleiding zag er geen graten in, dus wij ook niet. KFC kon met een veilige voorsprong de pauze in, maar slikt net voor rug alsnog een ongelukkige aansluitingstreffer via Annab, die in twee keer doelman Hermans verschalkt.

De Mechelaars komen zo terug in de match en hebben perspectief voor het tweede bedrijf, maar groen-rood lijkt niet opgejaagd en komt na rust zelden in de problemen. Op het uur trekt het de lakens definitief naar zich toe wanneer beide doelpuntenmakers op korte tijd hun tweede doelpunt van de namiddag lukken. Wasiak maakt zijn individuele actie keurig af na laks verdedigen bij de thuisploeg, Marijn Bertrands zorgt met een knal vanop zo’n 20 meter voor het hoogtepunt van de namiddag. De laatste 20 minuten worden zo een maat voor niets en Eksel kan rustig uitbollen.

3 overwinningen op rij en na 9 speeldagen nog steeds ongeslagen. Een seizoenstart waar we voorafgaand niet van hadden durven dromen. Vrijdagavond al spelen we ons tiende duel. In het Sparrenstadion ontvangen we dan Herkol.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen (70′ Andreas Elia), Tibo Pollaris, Dries Bertrands, Thomas Franssen (77′ Kristof Weckx) – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo (82′ Rik Cornelissen), Marijn Bertrands – Glen Vervloet, Thomas Wasiak, Maxx Ulenaers

Doelpunten:
2′ Marijn Bertrands (0-1)
27′ Thomas Wasiak (0-2)
44′ Nadjem Annab (1-2)
61′ Thomas Wasiak (1-3)
65′ Marijn Bertrands (1-4)