[portfolio_slideshow]

VERNIEUWDE KERN KRIJGT VORM

Share

Na afgelopen weekend is het mathematisch zeker dat groen-rood het seizoen op de rode lantaarn zal eindigen. Hoog tijd om een update te geven over de kern waarmee we terugkeren naar het provinciale voetbal! En daar zijn -naar Ekselse normen- best veel wijzigingen te melden!

Inkomende transfers: doelman en ‘the secret footballer’

Eerder konden we de transfers van Stijn Deckers (Achel VV) en Ian Laenen (SV Herkol) al melden, maar ook een ploegmaat van Laenen bij Herkol, dat naar tweede provinciale lijkt te zakken na dit seizoen, komt de Ekselse gelederen versterken.

Robbe Pinxten is een 22-jarige doelman die zijn volledige opleiding genoot bij Bocholt VV. Hij schopte het daar tot tweede doelman en kwam vorig seizoen, na een blessure van de ongenaakbare eerste doelman Stijn Wertelaers, zelfs tot 7 basisplaatsen en 3 invalbeurten in de tweede amateurklasse. Na zijn debuutjaar bij de ‘Black Wolves’ koos Pinxten voor Herkol SV om daar eerste doelman te worden. Daar slaagde de goalie met verve in. Ondanks Herkol als ploeg een moeilijk jaar kent en de degradatie naar tweede provinciale steeds dichterbij komt, behoort Pinxten tot de lichtpuntjes. De goalie is zo de hoogst geklasseerde Herkolspeler in de HBvL-speler-van-het-jaar-ranking (plaats 25) en werd in december zelfs gekroond tot HBvL-speler van de maand. In Eksel is een nieuwe doelman welgekomen na het vertrek van Senn Gevers (zie verder) en gaat Pinxten de strijd aan met Noah Pelic, die sinds nieuwjaar de onbetwistbare nummer 1 is bij groen-rood.

Eksel deed ook al een vierde inkomende transfer, maar in onderling overleg met de speler in kwestie is beslist hier pas aan het einde van het huidige seizoen over te communiceren. Iets om naar uit te kijken dus!

Lees de aankondiging van onze eerste zomertransfers hier nog eens terug.

Foto: HBvL.be

Uitgaande transfers: vooral in de breedte enkele vertrekkers

In het zog van clubicoon en one-club-speler Marijn Bertrands, die naar Achel trekt, zijn er nog enkele Ekselaars die het groen-rode schip na dit seizoen verlaten, een overzicht:

  • Jarne Van Dyck is de verpersoonlijking van het spreekwoord “Geduld is een schone zaak”. Bij Eksel B groeide hij sinds 2016 uit tot een sterkhouder en verzamelde hij 74 duels. De middenvelder belandde zo geregeld op de bank bij het eerste elftal, maar moest uiteindelijk tot 2022 wachten tot hij zijn kans kreeg als titularis. “Dyck” greep die kans en is sindsdien in het merendeel van de duels een starter. De teller bij Eksel A staat intussen op 51 duels. Jarne zal op het veld vooral herinnerd worden omwille van zijn onfeilbare strafschoppen, naast het veld was hij steeds een drijvende kracht in de kleedkamer én trainde hij intussen steeds één van onze jeugdteams. Van Dyck keert terug naar KSK Meeuwen, waar groen-rood hem in 2016 ging halen.

  • Thomas Franssen hangt zijn voetbalschoenen op 28-jarige leeftijd aan de haak. “Keukens” speelde 3 seizoenen voor groen-rood en kwam op de backpositie aan 79 duels voor Eksel.

  • Senn Gevers deed 2 seizoenen lang ervaring op bij Eksel B, waar hij in totaal 48 matchen keepte, uitgroeide tot een sterkhouder en vorig seizoen het vice-kampioenschap mee behaalde. Dit seizoen ging hij de strijd aan met nieuwkomer Noah Pelic voor een stek onder de lat in het eerste elftal. Voor nieuwjaar kregen beide doelmannen hun kans, maar de keuze in doel gaat sinds nieuwjaar naar Pelic. Gevers zoekt logischerwijs andere oorden op en trekt naar KFC Hamont 99 (2e provinciale), waar hij eerste doelman hoopt te worden. Senn kwam uiteindelijk aan 10 duels voor ons eerste elftal.

  • Thomas Beyen zal wellicht het grootste gat maken om te vullen naar volgend seizoen toe. De Hechtelaar verzamelde intussen 191 duels voor groen-rood en scoorde daarin 47 keer. Een onbetwistbare basisspeler kan Beyen dit seizoen echter niet genoemd worden. Hij stond in slechts 11 van de 26 duels dit seizoen vanaf de start op het veld. Na nieuwjaar moet de blessuregevoelige flankspeler het stellen met 2 basisplaatsen. Dat Beyen afzakt naar derde provincialer Verbroedering Lommel is op zijn minst merkwaardig te noemen. Verbroedering Lommel haalde vorig seizoen ook Raf Hermans weg bij KFC.

  • Maxx Ulenaers is een rasechte Ekselaar en werd na een opleiding bij Lommel United terug naar Eksel gehaald. Echt doorbreken bij KFC kon de spits nooit. Hij schommelde voortdurend tussen ons eerste elftal (47 duels, 3 goals) en tweede elftal (34 duels, 14 goals). Ook Ulenaers trekt naar… derde provincialer Verbroedering Lommel.

  • Sam Paesen staat op 5 in de rangschikking van spelers met het meeste duels voor Eksel B. De flankspeler heeft dan ook al jaren een vaste stek bij onze vierde provincialer. Hij trekt naar de buren van Hechtel FC.

Voor het overige geen vertrekkers bij groen-rood. De andere kernspelers verlengden allen hun verblijf bij KFC Eksel. Na een bewogen jaar in het nationale voetbal staan we alvast te popelen om terug te keren naar “ons” provinciale voetbal en om eindelijk de smaak van de overwinning terug te proeven.