Speeldag 19: KFC Eksel – GS Bree-Beek 2-3

Share

EKSEL GEEFT VOORSPRONG WEG IN SLOT

Toeschouwers: 290

Eksel is er in extremis niet in geslaagd leider Bree-Beek af te stoppen. Het zag er nochtans voorbeeldig uit toen Bertrands na een rode kaart Eksel tien minuten voor tijd op voorsprong trapte van op de stip, maar daarna liep het mis.

Twee Ekselse afstandschoten die huizenhoog over gingen, maakten al snel duidelijk dat ook het terrein vanavond een rol zou spelen. De alibi-pogingen werden echter al snel ingeruild voor echte kansen: een kopbal van Rutten ging tegen de lat, Paredis besluit aan de overkant zwak vanuit een kansrijke positie. Daarna werd het windstil en het overige halfuur van het eerste bedrijf kon niet echt meer bekoren. Doelpogingen bleven uit, waardoor de brilscore een logische ruststand werd.

Na de koffie was er niet meteen verandering in zicht. “Deze partij heeft een doelpunt nodig” leek iedereen wel te beseffen. Op het uur zorgde Marijn Bertrands daar ook voor. Hij verrast doelman Bollen door een vrije trap niet voor te zetten, maar in de korte hoek binnen te knallen en brengt groen-rood zo uit het niets op voorsprong. Echt openbarsten deed de partij vervolgens niet, maar de bezoekers komen bij hun eerste goede mogelijkheid tien minuten later wel meteen op gelijke hoogte: Paredis toont zich een echte spits en staat op de juiste plaats om simpel binnen te leggen: 1-1. Deze tweede treffer zorgt er nu wél voor dat het overvolle Sparrenstadion nog een interessante avond te zien krijgt. Nog geen vijf minuten later gaat de bal immers op de stip na trek- en duwwerk van Rouwet. De rode kaart die ermee gepaard gaat, lijkt overdreven en blijft voor Eksel achteraf gezien eerder een zege dan een vloek. Marijn Bertrands brengt Eksel vanop de stip op voorsprong, maar wie dacht dat de buit voor groen-rood binnen was, had het stevig mis. Met een man minder gaat Bree-Beek resoluut voor de ommekeer en vijf minuten voor tijd is de eerste stap daartoe ook gezet: een vrije trap wordt verlengd waardoor Hermans kansloos achter blijft. De bezoekers lijken echter op meer te mikken dan één punt. Nadat Paredis een nieuwe huizenhoge kans mist en Scavone rood krijgt en achter de baren gestuurd wordt, staan de gemoederen op scherp voor het ultieme slot. Tot overmaat van ramp lukt het de bezoekers ook nog een derde treffer te maken en de ommekeer te vervolmaken.

Eksel – nochtans met een man meer in dat dolle slot – blijft met lege handen achter en heeft net als tegen Torpedo een voorsprong uit handen. De man-meer-situatie lijkt de partij zo psychologisch op zijn kop gezet te hebben. De troepen van Scavone hebben een week om te bezinnen: volgende week heeft het geen match.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Sandy De Pachter (74′ Steven Moranduzzo), Marijn Bertrands – Glen Vervloet, Karel Bertrands, Thomas Wasiak (74′ Andreas Elia)

Doelpunten:
56′ Marijn Bertrands (1-0)
72′ Jules Paredis (1-1)
76′ Marijn Bertrands (pen.) (2-1)
84′ Jarne Ramaekers (2-2)
89′ Karel Bertrands (own-goal) (2-3)