Speeldag 8: KFC Helson – KFC Eksel 5-0

Share

GROOTSTE NEDERLAAG IN 8 JAAR


Toeschouwers: 220

De vloek van de supportersbus zet zich probleemloos verder. Een efficiënt Helson kon al voor de pauze afstand nemen van groen-rood.

In de beginfase kon geen van beide teams zich onderscheiden, maar na zo’n 20 minuten trok Helson in een dol kwartier de zege naar zich toe. Duvan lukte de openingstreffer en verdubbelde met een gelukje even later ook de score. Creyns zette al even snel de puntjes op de i met een geplaatst afstandschot.

Eksel begon met veel moed en 2 nieuwe namen (De Pachter en Weckx) aan de tweede helft, maar kreeg al snel het deksel op de neus wanneer Duvan zijn hattrick zijn vervolledigt. Ook de 5-0 valt nog waardoor Eksel zijn grootste nederlaag sinds 2014 evenaart. Het verloor toen 5-0 van Grote Heide.

De vloek van de supportersbus zet zich zo verder. Van de laatste 11 keer dat KFC met bus op verplaatsing trok, won het slechts 3 keer, een povere balans. Zowel de B-ploeg als de A-ploeg kan zo niet winnen van hekkensluiter Helson, dat in eerste provinciale zijn eerste overwinning boekte.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans, Thomas Beyen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen (45′ Kristof Weckx), Jarne Van Dyck (45′ Sandy De Pachter), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Dawda Jarju (71′ Perre Maes), Karel Bertrands (71′ Maxx Ulenaers), Bram Bertrands

Doelpunten:
23′ Mücahid Duvan (1-0)
34′ Mücahid Duvan (2-0)
37′ Steffe Creyns (3-0)
54′ Mücahid Duvan (4-0)
66′ Jarrit Agten (5-0)