Speeldag 13: Sp. Ellikom – KFC Eksel B

Share

SCHRIJVERS BEZORGT KFC FELBEVOCHTEN DRIEPUNTER IN 100e DUEL VOOR EKSEL B

Andreas Oyen en Ben Schrijvers speelden beiden deze middag als eersten hun honderdste duel voor Eksel B. De twee Ekselaars stonden in 2015 mee aan de wieg bij de oprichting van onze vierde provincialer en zijn sindsdien al 6 seizoenen lang niet weg te denken uit de selectie als sterkhouders in de centrale as. Het jubileum werd alleszins in stijl gevierd: in een potig duel werd Ellikom met 0-1 verslagen, met een doelpunt van… Ben Schrijvers!

Clubtopschutter Schrijvers zette groen-rood al snel op voorsprong met zijn 6e van het seizoen. Het zou dus ook bij die ene goal blijven, maar een rode kaart nog voor de pauze voor Perre Maes en een rood karton voor tegenstrever Della Pelle 20 minuten voor tijd zorgden voor een partij vol animo.

Eksel, met Jelger Jansen voor het eerst terug tussen de palen, kon de 0 achterin houden en pakt zo drie belangrijke punten. Het behoudt immers de voeling met de top van de klassering én kan de hete adem van achtervolger Ellikom afhouden.Volgend weekend heeft de B-ploeg geen competitieduel, Daarna komt Neeroeteren op bezoek voor de laatste partij van 2022.

Opstelling Eksel:
Jelger Jansen – Tibo Pollaris, Bert Vanherk, Rik cornelissen, Yannick Goven – Tijmen Elia, Perre Maes, Lander Maes (63′ Jakke scheelen (77′ Andeas Oyen)) – Sam Paesen (84′ Pieterjan Paesen), Dylan Goven (89′ Cruz Wuytens), Ben Schrijvers

Doelpunten:
12′ Ben Schrijvers (0-1)