Speeldag 12: FC Herderen-Millen – KFC Eksel 1-2

Share

GROEN-ROOD BLIJFT MEEDOEN BOVENIN

Toeschouwers: 80

Een nieuwe driepunter voor Eksel, dat al voor de rust een uiteindelijk veilige buffer op het bord had gespeeld. Eksel klimt zo zelfs naar de derde plek in de klassering.

Herderen-Millen begon het best aan de partij en nam het openingskwartier voor zijn rekening. Van Muylder nam Hermans als eerste onder vuur en Eksel had het aanvankelijk moeilijk. Na een kwartier kwam het boven water en sprong het zelfs meteen op voorsprong: een hoekschop van Marijn Bertrands werd tussen de twee andere Bertrands-brothers in eigen doel verlengd. Zoals zo vaak volgt op één treffer ook al snel een volgende: op het Herderse kunstgras kon De Pachter het leer net binnenhouden, een versnelling plaatsen en voorbrengen op Marijn Bertrands, die hard richting verste hoek binnen plaatst. Een simpel ogende goal, maar vooral technisch perfect uitgevoerd door de twee creatieve Ekselaars. KFC ging nu verder op zijn elan en had twee belangrijke wapens om nog een derde te lukken: de steeds gevaarlijke hoekschoppen van Bertrands en counters van Wasiak (2x) en Karel Bertrands (1x) oogden veelbelovend, maar groen-rood liet het na zich verder te belonen.

Ook na de rust was het openingskwartier voor de thuisploeg, dat in zijn beste fase van de partij voldoende mogelijkheden krijgt voor een op dat moment verdiende aansluitingstreffer, maar een dribbel van Melo, een volley van Yosuf en nog enkele pogingen belanden niet tegen de netten. Eksel kan het evenwicht op het uur terug herstellen, maar een buitenspelgoal, een slimme / gevaarlijke overtreding op een bijna doorgebroken Ekselaar en onzorgvuldige counters houden de stand op 0-2. Vijf minuten voor tijd lukt Van Muylder alsnog de 1-2 met een gekruld afstandsschot, waardoor het nog even bibberen wordt voor KFC, maar de drie punten gaan uiteindelijk wel mee naar het Sparrenstadion.

Met Helson, Schoonbeek-Beverst en Achel als volgende tegenstanders kan Eksel zich de komende weken zonder druk wegen met de top van de klassering. Komende opponent Helson liet vandaag nogmaals zien de ploeg in vorm te zijn door de ongeslagen leider te verslaan, een match om naar uit te kijken!

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo, Sandy De Pachter (75′ Andreas Elia), Marijn Bertrands – Thomas Wasiak, Karel Bertrands, Glen Vervloet

Doelpunten:
19′ own-goal (0-1)
23′ Marijn Bertrands (0-2)
85′ Kilian Van Muylder (1-2)