Speeldag 16: GS Bree-Beek B – KFC Eksel B 0-4

Share

EKSEL B BESLIST TOPPER IN 8 DOLLE MINUTEN METEEN NA DE PAUZE

Toeschouwers: 110

Na twee overwinningen eerder deze week tegen laagvliegers uit de reeks, kreeg groen-rood vanavond een tegenstander van een ander kaliber voorgeschoteld en dat was niet toevallig een B-ploeg. Opvallend toch: de top 5 van deze reeks wordt immers volledig bezet door B-ploegen.

Bree-Beek was de ploeg van de eerste tien minuten en duwde Eksel in eerste instantie wat achteruit. Het evenwicht werd echter na tien minuten hersteld en de eerste echte kans van de partij was voor Maes, maar hij mikte op de keeper. Bree-Beek kon daar enkel twee niet gekadreerde schoten tegenover zetten via Claes en Segers. In het vervolg van een vrij evenwichtige eerst helft was zowel het balbezit als de doelkansen licht in het voordeel van groen-rood, maar ook de schotjes van Paesen en Wasiak (2x), die na aanhoudend blessureleed zijn eerste competitieminuten van het seizoen maakt bij de B-ploeg, konden niet bekoren. Een schot van Paesen voorlangs net voor de rust was wel nog het vermelden waard.

Na de kantwisseling legt Eksel de match in minder dan 10 minuten in een beslissende plooi. Man in vorm Ben Schrijvers scoort al snel zijn vierde treffer (!) van 2023. De kopjes van de thuisploeg gaan zo naar beneden en Eksel profiteert optimaal van die gekende kwetsbaarheid: tot tweemaal toe kan Wasiak uitpakken met een puike solo om even veel keer de goalie kansloos te laten: 0-3 in slechts acht minuten. Bree-Beek kwam die drieklapper niet te boven en gaf nooit de schijn er nog een match van te kunnen maken.  De 0-4 hing, vooral in het slot, dan ook meer in de regenachtige lucht dan de 1-3 en viel in de slotminuut ook via een volley van Cornelissen.

Eksel begint het jaar puik met drie duidelijke overwinningen in één week tijd en komt (met een partij meer) op gelijke hoogte van Bree-Beek. Volgende week trekt het met heel wat vertrouwen naar Wijshagen.

Opstelling Eksel:.
Jelger Jansen – Pieterjan Paesen, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Sam Paesen – Rik Cornelissen, Tijmen Elia (81′ Tuur Camps), Ben Schrijvers (70′ Ben Schrijvers) – Lander Maes (78′ Dries Hendriks), Thomas Wasiak, Dylan Goven (70′ Mats Kelgtermans)

Doelpunten:
48′ Ben Schrijvers (0-1)
50′ Thomas Wasiak (0-2)
53′ Thomas Wasiak (0-3)
90′ Rik Cornelissen (0-4)