Speeldag 8: KFC Helson B – KFC Eksel B 0-0

Share

B-PLOEG BIJT TANDEN STUK OP RODE MUUR

KFC Helson B – KFC Eksel B
toeschouwers: 90

Geen goede generale repetitie in Helson. Onze B-ploeg kwam daar als mede-koploper in actie tegen hekkensluiter Helson, maar keert met de brilscore terug.

Op het kleine kunstgrasveld van de hekkensluiter had groen-rood het moeilijk de beperkte ruimtes te benutten. Het stoorwerk van beide elftallen deed zijn werk waardoor doelgevaar in het eerste halfuur zeldzaam was. In het slotkwartier van het eerste bedrijf kon Eksel langzaamaan de code kraken en raakte het voorzichtig aan zijn eerste doelkansen. De stijgende lijn van KFC werd echter abrupt onderbroken door het fluitsignaal om te gaan rusten.

Ook na de rust blijft Eksel zich vastlopen tegen de rode muur, ondanks het balbezit overduidelijk voor Eksel is. 20 minuten voor tijd kan Eksel de druk gevoelig verhogen en creëert het ook weer echt doelgevaar. Invaller Bomans krijgt de beste kans voor Eksel, ontsnapt aan de buitenspelval, maar ziet zijn plaatsbal langs de keeper op de paal stranden. De Ekselse druk zorgt echter ook voor ruimte aan de overkant, maar de counters van Helson kunnen steeds nog ontzet worden. De stress bij groen-rood stijgt alleen maar. Een kopbal van Henderix en schot van Schrijvers zijn daarna de beste kansen, maar goals vallen er niet meer.

Helson verovert zijn tweede punt, Eksel blijft gefrustreerd achter.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia, Andreas Oyen, Bert Vanherk, Yannick Goven – Rik Cornelissen, Jakke Scheelen (69′ Jan Henderix), Ben Schrijvers – Pieterjan Paesen (69′ Joachim Bomans), Dylan Goven (85′ Tuur Camps), Sam Paesen