Speeldag 21: KFC Eksel – KFC Alken 3-2

Share

EKSEL GEEFT 2-0 UIT HANDEN, MAAR WINT NOG IN SLOT

KFC Eksel – KFC Alken
Toeschouwers: 220

Voor de tweede partij op rij kruipt Eksel door het oog van de naald: wederom zorgde een goal in de slotfase voor de driepunter.

Met Hermans (geschorst), Van Dyck (geschorst) en Beyen (ziek) eiste de Engelse week zijn tol bij groen-rood. Wasiak en De Pachter verschenen zo voor het eerst in een jaar nog eens allebei in de basis. Neem daar nog eens bij dat KFC het thuis stukken moeilijker heeft te winnen dan buitenshuis (laatste zege in het Sparrenstadion dateert van november), en je wist dat het wel eens een moeilijkere avond dan gedacht kon worden.

Groen-rood begon fel aan de partij en kon doelman Dingenen meteen onder vuur nemen. Het felle begin kreeg echter geen vervolg en bezoekende T2 Kevin Bedford (ex-Ekseldoelman en vanavond plaatsvervangend hoofdcoach van Alken) had zijn troepen goed georganiseerd geposteerd. Ook via (slordige) stilstaande fasen kon groen-rood in tegenstelling tot we gewend zijn weinig creëren. Alken speculeerde op de tegenaanval en kwam zo ook tweemaal in de buurt van Gevers’ goal, die even vaak goed van zijn lijn kwam. Even voor rust werd het initiatief van groen-rood toch beloond wanneer de bezoekers voor het eerst wat ruimte weggeven voor een tegenaanval. Via Bertrands en Wasiak ontvangt De Pachter het leer om naar binnen te drijven en de verste hoek te vinden. De eerste goal in meer dan een jaar voor Sandy. Dries Bertrands, voor de match nog gehuldigd als afscheidnemend coach van de U11, was zelfs nog dicht bij de 2-0, maar zijn schot na een geslaagd fantasietje belandt op de dwarsligger.

Na de pauze lijkt Eksel de partij al snel in een beslissende plooi te leggen. Waar de stilstaande fases voor de rust steeds slordig waren, schildert Sandy De Pachter het leer nu wel nauwkeurig op het hoofd van Weckx die knap binnen kopt. Eksel lijkt de match nu dood te willen maken, maar wanneer na het uur uit het niets de aansluitingstreffer van Lognard valt, moet het alsnog aan de bak. De bezoekers tanken zichtbaar vertrouwen en gaan naarstig op zoek naar de gelijkmaker die even later ook valt. De groen-rode defensie ziet er tot tweemaal toe niet scherp uit en komt daarna goed weg dat Alken de 2-3 laat liggen. De vreemde partij krijgt uiteindelijk alsnog een climax. Ondanks KFC onzeker oogde na de dubbele uppercut, kon het niet anders toch in de aanval te trekken. Op een voorzet wilt doelman Dingenen de bal wegboksen, maar hij raakt spits Karel Bertrands. De scheidsrechter wijst resoluut naar de stip en trekt zelfs rood voor de onfortuinlijke doelman. Een minutenlange discussie met de Alkense spelers en de lijnrechter doen Eksel nog twijfelen, maar Dries Bertrands kan daarna toch de netten doen trillen vanop het penaltypunt om nadien met zijn U11 te vieren.

Alken bijt dus weer in het zand tegen Eksel, en dat al voor de vierde keer op rij. Een felbevochten driepunter voor Eksel, dat het zichzelf onnodig moeilijk maakte. Met 9 op 9 kan Eksel zo de carnavalsbreak in.

Doelpunten:
35′ Sandy De Pachter (1-0)
48′ Kristof Weckx (2-0)
60′ Tibeau Lognard (2-1)
72′ Tibeau Lognard (2-2)
85′ Dries Bertrands (pen.) (3-2)

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Dries Bertrands, Kristof Weckx – Tim Vanherck, Bram Bertrands (68′ Ben Schrijvers), Marijn Bertrands (90′ Tuur Camps) – Sandy De Pachter (66′ Yannick Goven), Karel Bertrands, Thomas Wasiak (89′ Thomas Franssen)