Speeldag 13: KFC Eksel – KFC Helson 0-1

Share

EKSEL WEET WEER WAT VERLIEZEN IS

Toeschouwers: 275

Na twaalf partijen zit de ongeslagen reeks van KFC er op. Helson had aan één treffer genoeg om de zege weg te kapen in het Sparrenstadion.

Na de traditionele verkenningsronde is de eerste noemenswaardigheid een gele kaart voor Marijn Bertrands die zo de topper in Schoonbeek mist. De bezoekers nemen het heft nadien in handen en komen dichtbij de openingsgoal, maar Hermans kan twee uitstekende mogelijkheden pareren. Bij een derde kans is het Dries Bertrands die met een gewaagde maar zuivere tackle de aanval onschadelijk kan maken. 0-0 is zo de ruststand en daar mocht vooral Eksel tevreden mee zijn.

Na de rust kan Schijvenaars de bezoekers al snel op voorsprong brengen nadat hij goed voor zijn man opduikt op een voorzet. Eksel moet nu komen, maar heeft het in zijn nieuwe 3-5-2-formatie in eerste instantie niet makkelijk om aanvalsgolven op te wekken. Pas richting het slotkwartier krijgen we echt doelgevaar van KFC. Doelman Maes wordt bijna de schlemiel van de avond wanneer hij op de stilaan eerste provinciale onwaardige grasmat over een terugspeelbal heen trapt, maar redt het leer nog voor zijn doellijn. De bezoekers hadden tot dan toe de zaakjes onder controle, maar de stress nam toch stilaan toe nu KFC alles op alles ging zetten. De 4 gele kaarten zijn daar het beste bewijs van. Ook daarna krijgt KFC, gesteund door de wederom talrijk opgekomen aanhang, nog mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Bertrands en Wasiak kunnen het sterke slotkwartier van groen-rood niet verzilveren. Een punt had er vanavond zeker ingezeten, maar in een partij die twee kanten uit kon, kunnen we een efficiënt en weinig weggevend Helson ook geen onverdiende winnaar noemen.

Groen-rood weet weer wat verliezen is, met Schoonbeek-Beverst en Achel krijgt het nu twee pittige duels voorgeschoteld om terug met de zege aan te knopen.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Sandy De Pachter, Tim Vanherck, Steven Moranduzzo, Marijn Bertrands, Glen Vervloet (81′ Tibo Pollaris) – Karel Bertrands, Thomas Wasiak

Doelpunten:
56′ Jelle Schijvenaars (0-1)