Speeldag 26: KFC Eksel B – Peer SV 0-1

Share

B-PLOEG KAN AFSCHEIDNEMEND KWARTET NIET UITZWAAIEN MET ZEGE

Toeschouwers: 55

Ook Eksel B heeft het seizoen niet in schoonheid kunnen beëindigen. In een partij die lang op een brilscore leek te gaan eindigen, scoorden de bezoekers alsnog in het slot.

Waar Eksel de voorgaande weken zelden op zijn sterkst was, kon het vanmiddag wel zijn mogelijk beste en meest ervaren elftal aan de aftrap brengen. Het maakte dat groen-rood niet moest onderdoen voor Peer, zesde in de stand en bij winst nog kandidaat voor de eindronde. Een gezapige eerste helft eindigde zoals ze begon en de brilscore bleef op het bord.

Na de pauze moesten beide ploegen al snel met zijn tienen verder nadat zowel Schrijvers als Caerts rood slikken bij een opstootje. Het zorgde in eerste instantie voor meer doelgevaar, aan Ekselse zijde met knallen van Bomans en Ulenaers. Aan de overkant ging Weytens alleen op doel af, maar kwam Gevers goed tussen. Daarna volgden minder nieuwe kansen en leek een 0-0 de eindscore te gaan woeden, maar Peer lukte op hoekschop alsnog de winning-goal. Een derde rode kaart in het slot van de middag (de tweede aan Peerse zijde) was illustratief voor het ontgoochelende niveau van de partij.

Met slechts 1 zege in zijn laatste 8 duels werd het voor groen-rood hoog tijd dat het seizoen eindigde. Maar liefst 4 kernspelers nemen afscheid van onze vierde provincialer:

• Rik Cornelissen (102 matchen, 16 goals)
• Sam Paesen (91 duels, 13 treffers)
• Maxx Ulenaers (39 partijen, 17 goals)
• Senn Gevers (53 matchen)

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Martijn Bomans (70′ Sam Paesen), Andreas Oyen, Tuur Camps, Bert Vanherk – Rik Cornelissen, Mats Kelgtermans (58′ Ruben Geypens), Ben Schrijvers- Lander Maes, Joachim Bomans (78′ Michiel Koopmans), Maxx Ulenaers

Doelpunten:
87′ Jonathan Evens (0-1)