Speeldag 16: KFC Eksel – KFC Nijlen 1-3

Share

EKSEL KRIJGT MAK BEGIN NIET MEER GECORRIGEERD

Toeschouwers: 280

Met een 0-2 na een dik kwartier spelen leek een nieuwe pandoering in de maak, maar Eksel kon de bezoekers na een aansluitingstreffer uit het niets toch nog laten bibberen, weliswaar maar voor even.

Eksel startte de partij alsof het zelf ook van het diner op de dinner seats genoten had: het oogde log, weinig scherp en kwam te laat in zowat elk duel. De fel gestarte bezoekers zetten KFC zo meteen met de rug tegen de muur en na dertien minuten is de intussen verdiende openingsgoal al een feit: een prima lage voorzet wordt door Van Den Buijs proper tegenvoets binnen gelegd. 0-1 en daarmee lijkt Eksel nog niet meteen wakker geschud: 3 minuten later is het immers al opnieuw prijs wanneer het leer op voorzet niet meteen weg geraakt. Nijlen besluit zijn voet nadien -gelukkig- van het gaspedaal te halen en Eksel kan zo in de match komen. Schotjes van Echambit, Vanherck en Bertrands zijn amper het vermelden waard. Het vervolg van de eerste helft kan langs beide kanten weinig boeien, enkel Bouzerda lijkt daar iets aan te willen doen. Een venijnige dribbel van de flankspeler kan alleen foutief onderbroken worden door Goven, de daaropvolgende vrije trap kan Gevers vanuit scherpe hoek nog net uit zijn bovenhoek ranselen. Daarnaast kreeg diezelfde Bouzerda ook nog een “vestimentaire gele kaart” en kon hij even voor rust alleen op doel af, maar wederom kon Gevers goed tussenbeide komen. Op een fase waarin Eksel de bal achterin niet kan ontzetten na zijn dat de enige bezienswaardigheden tot de koffie. 0-2 is zo de ruststand na een wel erg povere groen-rode helft.

Na de pauze lijkt Nijlen de match vooral dood te willen maken. De versnellingen van voor de pauze blijven uit, waardoor het een weinig genietbaar spektakel wordt. Van Den Buijs schiet al snel een kansrijke volley over, maar voor het overige is het armoe troef. Uit het niets lukt Eksel 20 minuten voor tijd alsnog de aansluitingstreffer: Marijn vindt broer Bram op voorzet, die eenvoudig zijn vierde van het seizoen binnen knikt. De Ekselse hoop herleeft zo, maar ook de bezoekers voelen dat ze terug een tandje bij moeten steken. Kapitein Verlinden mist al snel een huizenhoge kans op de 1-3, maar man van de match Bouzerda stelt vlug orde op zaken en bespaart zijn ploeg een slotfase waarin het bibberen is. Bram Bertrands zorgt met een venijnige afstandschot nog voor een laatste Ekselse stuiptrekking, maar moet zich daarna gewonnen gegen.

Eksel leek de gemakzucht van de bezoekers even te kunnen afstraffen, maar moet toch zijn meerdere erkennen. Voetbaljaar 2023 zit er zo op. Na nieuwjaar is Witgoor Sport de eerste opponent voor hekkensluiter Eksel.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Perre Maes, Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Bram Bertrands, Thomas Beyen

Doelpunten:
13′ Gianni Van Den Buijs (0-1)
16′ Yannick Goven (owngoal) (0-2)
73′ Bram Bertrands (1-2)
79′ Mohammed Bouzerda (1-3)