Speeldag 30: KVV Zepperen-Brustem – KFC Eksel 0-1

Share

EKSEL KLOPT DE KAMPIOEN EN KWALIFICEERT ZICH VOOR DE EINDRONDE

KVV Zepperen-Brustem – KFC Eksel 0-1
Toeschouwers: 70

Het waren moeilijke maanden voor groen-rood dat na 7 partijen zonder overwinning de concurrenten dichter en dichter zag komen en de kansen op een eindrondeticket steeds kleiner zag worden, maar net op tijd rechtte groen-rood de rug. Na een overwinning vorig weekend klopte het vanmiddag ook kampioen Zepperen-Brustem. Eksel haalt zo voor het tweede jaar op rij een eindrondeticket binnen in eerste provinciale en maakt zo nog steeds kans op nationaal voetbal volgend seizoen.

Voor kampioen Zepperen-Brustem stond er vanmiddag niets meer op het spel. Eksel hoopte dan ook gebruik te kunnen maken van de kampioenenfestiviteiten bij de thuisploeg, maar liet de bal in de beginfase toch aan de thuisploeg. De eerste noemenswaardigheden (een schot van Asnong en een penaltyfase) zijn dan ook voor de Truienaars. Groen-rood steekt rond het halfuur zijn hoofd een eerste keer aan het venster, maar Karel Bertrands kan een kopkans, na eerdere poging van Bram Bertrands, niet benutten. Aan de overkant laat de levensgevaarlijke Vanwelkenhuysen van zich horen met een schot net langs en waait een voorzet van Bourgignon ondertussen op de deklat. De brilscore staat zo halverwege nog op het bord.

Na de pauze moet Eksel het rooien zonder sterkhouder Dries Bertrands, die net voor de pauze uitviel. Eksel weet dat het aan een gelijkspel niet genoeg heeft, maar lijkt het te vroeg te vinden om er vol voor te gaan en kan ondertussen wederom rekenen op een goede Hermans om de thuisploeg van de openingstreffer te houden. Wanneer invaller Caubergs vijf minuten voor tijd rood slikt, lijkt dat het sein voor groen-rood om het slotoffensief in te zetten. Eksel zet alles op alles op zoek naar de openingstreffer: een aflegger van Wasiak gaat uiteindelijk niet binnen, maar ook aan de overkant blijft het opletten geblazen: Vanwelkenhuyzen stoot opnieuw op de sterke Hermans wanneer hij alleen op doel afstormt. Puik werk van onze goalie, die tegen de Truiense fusieploeg wederom onklopbaar lijkt (herinner u het duel voor de beker van België).  In de slotminuut is het dan eindelijk raak voor KFC: clubmonument Bart Rutten mikt eerst op de dwarsligger maar kopt Eksel daarna op voorsprong. Hermans en zijn defensie houden nadien stand en de eerste clean-sheet sinds februari komt zo op het ideale moment.

Eksel A gaat zo net als Eksel B de trommel in voor de eindronde. De loting volgt dinsdag. Sinds 2015 is Eksel overigens elk afgewerkt seizoen actief in de eindronde voor promotie en dat in derde, tweede én eerste provinciale. Eindeseizoensmatchen? Geen zin om er voor te gaan? Niet bij ons!

Opstelling Eksel:

Raf Hermans – Thomas Franssen, Bart Rutten, Dries Bertrands (45′ Yannick Goven), Kristof Weckx – Tim Vanherck – Bram Bertrands Marijn Bertrands – Thomas Wasiak – Karel Bertrands – Thomas Beyen (76’ Sandy De Pachter)

Doelpunten:

90’ Bart Rutten (0-1)