Speeldag 11: KFC Eksel B – Sparta Lille 4-1

Share

EKSEL B BOUWT VERDER AAN REEKSJE: 10 OP 12
Toeschouwers: 80

Eksel had slechts een halfuur nodig om de Peltse staartploeg knock-out te slaan, al had het in het uur dat daarop volgde gerust nog wat meer mogen scoren.

De bezoekers van de Bosuil zijn niet aan hun beste seizoen bezig en staat als enige A-ploeg tussen de B-ploegen die de onderkant van de klassering bezetten. De vier laatste duels van Sparta gingen allen verloren en steeds lag een vroege openingsgoal aan de basis van die nederlaag. Coach Gijbels leek die zwakte te kennen en bracht groen-rood scherp aan de aftrap, met resultaat. De Ekselse drang naar voren werd al snel beloond met een elfmeter na een duidelijk contact met de hand, of de bal ook op de stip moest is een ander verhaal gezien de steeds wijzigende handsregels. Het kon Schrijvers weinig schelen: hij legde zijn zesde doelpunt in 5 duels in het mandje. De Ekselse honger was daarmee niet gestild, al is het tot op het kwartier wachten tot KFC het momentum helemaal grijpt. Vanherk krijgt een korte vrije trap van Schrijvers en Maes niet tegen de touwen, Maes en Vervloet worden beiden prima op snelheid alleen voor doel gezet, maar missen de huizenhoge kansen. Groen-rood heeft intussen wel door dat Lille enorm kwetsbaar is in de rug en een derde doorsteekbal kan Maes na een fantasietje wel omzetten in een treffer. 2-0 en al heel snel 3-0, wanneer Cornelissen goed gevolgd is op een vrije trap van Schrijvers en aan de tweede paal droog binnen trapt. Eksel moet nadien een poosje met 10 verder nadat Vervloet geblesseerd is en invaller Goven op zich laat wachten. Het maakt dat KFC zijn hegemonie wat kwijtspeelt en het tot de rust een strijd op het middenveld wordt met te veel onstuimigheden en gele kaarten.

Na de pauze kan KFC de hernieuwde moed van de bezoekers meteen in de kiem smoren. Wouters is meteen weg op snelheid, maar schiet langs. Een minuut later krijgt hij een nieuwe kans vanop links en nu kan hij wel afronden met een goal. De boeken kunnen zo definitief toe en Eksel krijgt voldoende kansen om de score nog te verdubbelen, zeker wanneer de bezoekers overschakelen op een driemansdefensie, maar KFC neemt te vaak de foute beslissing om de score verder uit te diepen. Wanneer het Stefan Peeters bij zijn eerste balcontact na zijn wissel dan toch eens lukt tegen zijn ex-ploeg, gooit de buitenspelregel roet in het eten. In het slot zorgt invaller Meylaers met een knap geplaatst schot zelfs voor de compleet overbodige tegengoal, de eerste treffer die Eksel moet slikken in 4 duels.

Eksel pakt punten en vertrouwen, dat zal ook nodig zijn want met het drieluik Kadijk, Breugel en Heusden zijn de nummers 4, 3 en 2 de komende opponenten voor Eksel, te beginnen met een nieuwe thuismatch tegen Kadijk.

Opstelling:
Noah Pelic – Bert Vanherk (52′ Pieterjan Paesen), Jef Geys, Andreas Oyen, Rik Cornelissen – Perre Maes, Mats Kelgtermans (73′ Stefan Peeters), Ben Schrijvers (69′ Lander Maes) – Glen Vervloet (37′ Dylan Goven), Bjarne Maes, Jens Wouters

Doelpunten:
6′ Ben Schrijvers (penalty) (1-0)
26′ Bjarne Maes (2-0)
29′ Rik Cornelissen (3-0)
48′ Jens Wouters (4-0)
88′ Stijn Meulaers (4-1)