Speeldag 8: Lindelhoeven VV B – KFC Eksel B 0-1

Share

VEEL KANSEN, MAAR ÉÉN TREFFER VOLSTAAT IN BURENDUEL

Toeschouwers: 115

Lindelhoeven is één van de nieuwe B-ploegen in de reeks, maar kon zich vlot aanpassen aan de specifieke vereisten van de laagste provinciale afdeling. Het won zelfs zijn laatste drie partijen, met een zege bij titelfavoriet Waterloos-Voorshoven vorig weekend als orgelpunt. Het maakte dat er van onderschatting geen sprake kon zijn bij KFC en dat bleek ook uit het wedstrijdbegin.

Beide ploegen kwamen geconcentreerd aan de aftrap en gaven weinig weg. Giet daar nog een portie derby-saus over en je kan je inbeelden dat de openingsfase vooral bol stond van stevige (geen vuile) duels aan beide kanten. Het was tot het halfuur wachten voor er meer openingen kwamen. Een bedrijvige Plessers zorgde met een poging voorlangs en een snedige voorzet zonder vervolg voor de eerste dreiging, maar het was groen-rood dat meteen daarna op voorsprong kwam. Ben Schrijvers, na 3 weken blessureleed terug in de basiself, kan vanop rechts afgemeten voorzetten, de boomlange Jehoul kopt met precisie overhoeks in de winkelhaak. Eksel tankt vertrouwen en neemt de partij nu meer in handen, maar pogingen van Jehoul (bovenkant lat), Goven (over) en een heet standje voor doel op corner konden niet voor een snelle dubbele voorsprong zorgen.

Ook na de pauze begint Eksel als de dominante ploeg. Schrijvers kan het leer al snel gevaarlijk voortrekken, maar de volley van Goven spat uiteen op de deklat. Groen-rood drukt ” ‘t Linne” nu steeds verder achteruit en voetbalt heel wat kansen bij elkaar, maar de ondertussen verdiende tweede treffer blijft uit. Lindehoeven kan enkel op de counter gevaarlijk zijn (één keer op mistasten van Paesen, één keer onderbroken door een gewaagde tackle van Elia), maar begint met het verstrijken van de tijd langzaamaan in zijn kansen te geloven, nu de achterstand beperkt blijft. Het probeert nog gevaarlijk te worden, maar doelman Gevers blijft uiteindelijk zo goed werkloos.

Een verdiende overwinning voor Eksel B, al blijft de efficiëntie een terugkomend werkpunt. Volgend weekend komt Lommel Kolonie op bezoek.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Pieterjan Paesen (71′ Tijmen Elia), Bert Vanherk, Andreas Oyen, Sam Paesen (65′ Thomas Beyen) – Jarne Van Dyck, Rik Cornelissen, Bram Bertrands (84′ Nick Hoogmartens) – Yannick Goven, Filip Jehoul, Ben Schrijvers (90′ Dries Hendriks)

Doelpunten:
26′ Filip Jehoul (0-1)