Speeldag 1: KFC Eksel – KVE ZELO Halen 0-1

Share

GEBREK AAN EFFICIËNTIE KOST B-PLOEG METEEN PUNTEN: DEKSEL OP DE NEUS IN SLOTMINUUT

Toeschouwers: 65

Vice-kampioen Eksel B startte vandaag het seizoen tegen fusieploeg ZELO Halen, een samensmelting van vierde provincialers Zelem en Halen en nobele onbekende dus.

Eksel kan na een aftastend openingskwartier tonen dat het over meer voetballende kwaliteiten bezit en wanneer het de balcirculatie verhoogt, volgen de eerste kansen ook in 15 sterke minuten van KFC. Vooral Bomans, die na een seizoen met slechts één invalbeurt voor Eksel B terug van weg geweest lijkt, maakt aanstalten op de openingstreffer. Tot tweemaal toe ontsnapt hij aan de buitenspelval, maar kan hij het niet afmaken. Ook op stilstaande fasen slagen centrale verdedigers Oyen en Camps daar niet in. Aan de overkant moet Pelic voor de rust tweemaal plat op gevaarlijke schoten. Vooral zijn tweede duik, na slordig uitverdedigen van Camps, vormde een uitstekende mogelijkheid voor de bezoekers.

Na de pauze is het doelgevaar bijna uitsluitend voor de thuisploeg. Maes heropent de debatten wanneer hij het laantje wordt ingestuurd, maar hij moet te ver uitwijken wanneer hij de goalie uitkapt waardoor zijn schot nog van de lijn gekeerd wordt. Schrijvers is de volgende met de openingstreffer aan de voet, maar ziet zijn vrije trap op de onderkant van de lat stranden. Ook Maes kan een kwartier voor tijd een volley niet gekadreerd krijgen waardoor de tijd stilaan begint te dringen voor Eksel, maar ook in het slot wilt het niet lukken. Nochtans komt Eksel via stilstaande fases wel nog dicht bij de verlossing. Vanherk krijgt het leer na heel wat geharrewar pal voor zijn voeten, maar knalt vzn dichtbij op de goalie, Cornelissen knikt een prima hoekschop van Maes naast. Tot overmaat van ramp tonen de bezoekers zich aan de overkant een stuk efficiënter. Peeters kan daar op een tegenaanval in de slotminuut wel meteen scoren met een overhoeks schot: 0-1. Eksel krijgt in de blessuretijd nog één kans op alsnog een gelijkmaker, maar Cornelissen zijn poging wordt op de lijn gekeerd.

Een pijnlijke en overbodige nederlaag voor de B-ploeg die ook meteen de gevreesde zwakke plek bloot legt: een gebrek aan tor-instinct. Volgende week begint Eksel B aan een drieluik van confrontaties tegen andere B-ploegen: KRC Peer is op zaterdag de eerste klant.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Pieterjan Paesen (67′ Cruz Wuytens), Andreas Oyen, Tuur Camps, Sam Paesen – Perre Maes, Rik Cornelissen, Ben Schrijvers (84′ Stefan Peeters) – Bjarne Maes, Joachim Bomans (77′ Ruben Geypens), Mats Kelgtermans (63′ Bert Vanherk)

Doelpunten:
88′ Jordy Peeters (0-1)