Speeldag 28: Juve Hasselt – KFC Eksel 0-0

Share

KONING VAN DE GELIJKSPELEN SLAAT WEER TOE

Toeschouwers: 130

Met 12 stuks op 26 duels heeft niemand dit seizoen meer draws achter zijn naam staan dan groen-rood. Ook vanavond was het van dat in de Limburgse hoofdstad.

Scavone moet zijn laatste Ekselse weken met heel wat personeelszorgen volbrengen. Vervloet, Dries Bertrands en Marijn Bertrands zijn geblesseerd, Weckx en Elia hebben corona. Cornelissen en Goven waren zo de verrassende starters en zagen Wasiak al snel een eerste keer naar vijandig doel sprinten, de keeper omspelen lukte niet, waardoor een vroeg feestje uiteindelijk niet door ging. Voor het onderaan bengelende Juve was het van moeten en de thuisploeg verscheen dan ook messcherp aan de aftrap. We kregen dan ook een intense, chaotische eerste helft, waarin de betere mogelijkheden na verloop van tijd toch voor KFC waren. Wasiak werd twee keer afgevlagd, Moranduzzo pakte uit met een staalhard afstandschot en de voorzetten van een offensieve Franssen zorgde meer dan eens voor gevaar. Aan de overkant teerde Juve voornamelijk op haar enthousiasme, maar Hermans wist wel raad met de geringe doelpogingen.

Na de pauze kwam Juve gevaarlijker voor de dag. Het kon Eksel in de openingsfase achteruit drukken en groen-rood had het aanvankelijk moeilijk. Het evenwicht werd echter snel hersteld en we kregen een open tweede helft die beide kanten uit kon. Gilissen kreeg aan de thuiszijde de grootste kans, maar besloot van kortbij hoog over. Aan de overkant zagen we meer doelgevaar, maar doelman Forier moest al bij al weinig in actie komen. Een schot in de draai van invaller De Pachter noteerden we als gevaarlijkste actie.

Een brilscore waar zoals meestal niet veel over te zeggen valt. Eksel blijft wel ongeslagen en houdt opnieuw de nul, en dat met heel wat afwezigen. Volgend weekend komt kopploeg Schoonbeek-Beverst op bezoek voor onze laatste thuismatch van het seizoen waarin we afscheid nemen van heel wat Ekselse boegbeelden.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Laurens Driessen, Bart Rutten, Rik Cornelissen, Thomas Franssen – Tim Vanherck, Steven Moranduzzo, Bram Bertrands (78′ Arno Aengeveld)- Thomas Wasiak, Karel Bertrands, Yannick Goven (57′ Sandy De Pachter)