Speeldag 29: KFC Eksel – KSK Meeuwen 3-1

Share

DE PACHTER LEIDT EKSEL NAAR EERSTE ZEGE SINDS FEBRUARI

Toeschouwers: 190

Na 7 matchen oftewel 2 maanden kan groen-rood eindelijk nog eens winnen. Al moest het daar wederom serieus voor zwoegen en kon het pas in het slot het verschil maken. Voor zowel Eksel als Meeuwen stond er vanmiddag best nog wel wat op het spel. Eksel wilt plek vijf en het bijhorende eindrondeticket behouden, Meeuwen moet nog oppassen voor degradatie. Gezien de concurrenten voor beide ploegen (Koersel en Alken) ook in een onderling duel tegen elkander aantraden, werd er ook met één oog naar dat duel, dat een uur eerder startte, gekeken.

Twee afstandsschoten van Bram Bertrands waren de eerste doelpogingen van de partij. Meeuwen bracht daar later pogingen van Verlinden en Willems tegenover, maar beide kansen werden afgeblokt. Toch kon Eksel met een voorsprong de rust in na prima voorbereidend werk van De Pachter die daarna Marijn Bertrands vindt. De spelmaker opent simpel de score met pas zijn derde van het seizoen. 1-0 is zo de ruststand.

Bij aanvang van de tweede helft is reeds bekend dat Koersel zijn duel won en dat lijkt de verhoudingen in derde partij ook te beïnvloeden: Eksel moet plots winnen om de vijfde stek te behouden. Of het daarmee te maken heeft, zullen we nooit weten, maar Meeuwen kan wel al snel gelijk maken via Willems die zijn schot vanop de zestien via Hermans ziet binnen glijden. Beide ploegen gaan nadien op zoek naar de winnende treffer. Eksel is het daar het dichtst bij via een flipperkast-fase, maar de bal gaat uiteindelijk niet binnen. Aan de overkant is een venijnig doorgekopte voorzet het gevaarlijkste wapenfeit, maar de bal gaat naast. Eksel neemt in het slot alsnog de bovenhand met eerst Wasiak die alleen voor doel komt, maar niet kan afmaken. Het is De Pachter die uiteindelijk voor de verlossing zorgt: met de kop zowaar verrast hij doelman Geelen in de korte hoek, al gaat de goalie ook niet vrijuit. Meeuwen zet nog alles op alles met o.a. een hoekschop waarbij de doelman zowaar kon knikken, maar krijgt het deksel op de neus in de toegevoegde tijd: Geelen kan de eerste twee pogingen nog redden, maar Beyen zorgt uiteindelijk voor de verlossing.

Een broodnodige zege voor Eksel, dat bij verlies zowaar zou wegzakken naar plaats 8. Indien KFC volgend weekend minstens even goed doet als Koersel is het eindrondeticket binnen. Voor Meeuwen wordt het nog 90 minuten bibberen.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thomas Franssen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Kristof Weckx – Tim Vanherck, Bram Bertrands (69′ Thomas Beyen), Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Karel Bertrands, Thomas Wasiak (88′ Yannick Goven)

Doelpunten:
37′ Marijn Bertrands (1-0)
54′ Ibbo Willems (1-1)
84′ Sandy De Pachter (2-1)
92′ Thomas Beyen (3-1)