Speeldag 1: Kadijk SK – KFC Eksel Dames 5-2

Share

Met een openingsspeeldag op 29 september duurde de zomerpauze extreem lang voor ons dameselftal, dat na een derde plaats afgelopen seizoen opnieuw promoveerde naar eerste provinciale, waar het voor de 2e keer in haar 7-jarig bestaan mag aantreden.

Met Kadijk kreeg het meteen een mede-promovendus tegenover zich. De Peltenaars werden vorig seizoen immers overtuigend kampioen in de reeks van Eksel en wonnen hun twee competitieduels tegen groen-rood. Ook vanavond bleek de kampioen een maatje te groot voor Eksel, dat me Caerts en Vromans met twee zomeraanwinsten in de ploeg startte. Bij de pauze was het immers al 4-0. Groen-rood kwam na de pauze beter voor de dag en kon via Verjans (4-1) en Vromans (5-2) nog milderen, maar puntgewin zat er niet in voor groen-rood op de openingsspeeldag.

Volgend weekend wacht met DV Bilzen United B wellicht een nog sterkere opponent.

Opstelling Eksel:
Charlotte Vanchaze, Kimberly Bedford (45′ Romy Clussen), Nathalie De Volder, Valerie Caerts, Sofie Burm (76′ Inge Henderix), Lore Van Den Bossche (Mirthe Vrijsen), Faline Ceyssens, Lore Knevels, Kara Verjans, Niene Vromans, Floor Matthijssen (45′ Isabelle De Volder)

Doelpunten:
9′ Jessy Loos (1-0)
12′ Karen Janssens-Lens (2-0)
33′ Marian Theunissen (3-0)
40′ Kartrien Geelen (4-0)
50′ Kara Verjans (4-1)
56′ Jessy Loos (5-1)
89′ Niene Vromans (5-2)