Speeldag 20: KFC Eksel dames – Herk-de-Stad FC 16-4

Share

DAMES PAS NA DE PAUZE ALS ORKAAN OVER HERK-DE-STAD

Groen-rood blijft foutloos in 2022 met een derde overwinning op rij. Al kostte die zege aanvankelijk meer moeite dan de eindstand doet vermoeden.

Boons en De volder brachten Eksel tot tweemaal toe snel op voorsprong, maar telkens werd dat doelpunt al even vlug gevolgd door een tegentreffer. De bezoekers klommen na 20 minuten zelfs op voorsprong na een uiterst interessant wedstrijdbegin: 2-3. De reactie van KFC liet echter niet lang op zich wachten en het dodelijke duo Boons – De Volder zorgde met 3 treffers dat het tij al snel keerde: 5-3. Met nog een doelpunt aan beide kanten was 6-4 de vooroorlogse ruststand.

Over naar de tweede set dan maar, want daar was het verschil stukken groter. Het was nu al Eksel dat de klok sloeg. 10 (!) groen-rode treffers in 45 minuten maakten er alsnog een galamatch van. Het telwerk werd er niet makkelijker op. Een overzicht van de Ekselse doelpuntenmakers: 6x Anouschka Boons, 4x Sofie Burm, 3x Isabelle De Volder, 1x Floor Mathijssen, 1x Lore Van den Bossche, 1x Els Bollen.*

Met een match minder nadert KFC tot op 5 punten van Belisia, de tweede in de stand. Binnen 3 weken bekampen beide teams elkaar met plaats 2 als inzet. Al mag groen-rood dan in de tussentijd geen punten verliezen tegen Bokrijk (4 maart) en Bocholt (26 februari). Vooral met die laatste tegenstander hebben de dames nog een eitje te pellen: de Bocholtenaars kwam in september met 1-2 winnen in Eksel en is samen met Belisia de enige ploeg die Eksel dit seizoen al kon kloppen. Spannende weken dus!