Speeldag 20: Hechtel FC – KFC Eksel 0-2

Share

DERBY’S SPEEL JE NIET, DERBY’S WIN JE!

Toeschouwers: 610

Eksel blijft de ploeg van de gemeente. Na de 3-3 in de heenmatch won het nu zonder veel problemen. De laatste Hechtelse derbyzege? December 2005.

In kletsnatte omstandigheden werd combinatievoetbal aartsmoeilijk. Het balbezit wisselde constant van thuis- naar uitploeg en scheidsrechter Ertanir hield de teugels stevig in handen en floot snel (maar correct) waardoor er weinig tempo in het eerste deel van de partij zat. Eksel miste daarenboven breekijzer Bertrands en had het aanvankelijk dan ook moeilijk om wanneer de bal dan toch eens richting vijandige zestien kwam, het balbezit even te houden. Pas in het slotkwartier voor de rust kon Eksel langzaam aan zijn wil opleggen. Het trok de lakens naar zich toe en kreeg met een voorzet op vrije trap die maar net naast waaide ook de beste kans van de partij. Even voor rust kon groen-rood zijn tweede mogelijkheid wel meteen afmaken: Marijn Bertrands mocht een vrije trap op de rand van de zestien, maar op de achterlijn, geven. Een bal die bijgevolg erg snel voor doel verscheen en perfect op het hoofd van broer Dries geschilderd werd, die staalhard zijn achtste van het seizoen binnen knikte. Eksel profiteerde van de vertrouwensdeuk bij de thuisploeg en maakte al snel de 0-2 via Wasiak, die een sterke eerste helft beloont met een treffer, nadat hij in twee keer de bal langs Eyskens krijgt.

Over de tweede helft kunnen we bijzonder kort zijn. Eksel deed zijn voet van het gaspedaal af en controleerde de partij. Het gaf zelden het gevoel dat het vandaag de match nog uit handen zou geven. Elia, via een vrije trap, en invaller Ben Schrijvers, alleen op doel af, zorgden voor de enige noemenswaardige kansen in het tweede bedrijf.

Groen-rood kan zo zijn eerste overwinning van 2023 pakken en maakt de zorgen voor de hekkensluiter alleen maar groter. De kans dat de derby volgend seizoen nog gespeeld wordt, lijkt alsmaar kleiner.

Woensdag komt “dé ploeg van de gemeente” al opnieuw in actie voor een inhaalduel in Koersel.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Tibo Pollaris, Bart Rutten, Dries Bertrands, Yannick Goven (64′ Kristof Weckx) – Tim Vanherck, Jarne Van Dyck, Marijn Bertrands (56′ Sandy De Pachter)- Thomas Beyen (64′ Thomas Franssen), Bram Bertrands (68′ Ben Schrijvers), Thomas Wasiak

Doelpunten:
38′ Dries Bertrands (0-1)
42′ Thomas Wasiak (0-2)