Speeldag 15: KFC Zwarte Leeuw – KFC Eksel 4-0

Share

SLOTKWARTIER IS ER (WEER) TEVEEL AAN

Toeschouwers: 250

Een offensief onmondig Eksel (zonder De Pachter) leek vanavond enkel een punt te kunnen halen indien het de brilscore op het bord kon houden. Dat lukte met dank aan een uitstekende Gevers ook een uur lang, maar nadien kreeg Zwarte Leeuw de ketchupfles alsnog open. Opvallend: met Gevers, Camps, Goven en Maes startte Eksel met 4 spelers die vorig seizoen nog titularis waren bij Eksel B in vierde provinciale!

Eksel kende geen probleemloze aanloop naar deze partij: nog voor vertrek viel de spelersbus immers in panne. Van die verstoorde voorbereiding viel eens afgetrapt echter niets te merken. Groen-rood moest -om in thema te blijven- de bus niet meteen parkeren en kon aardig mee voetballen bij aanvang van de partij. Het openingskwartier verstreek zonder noemenswaardige mogelijkheden, al viel er aan de Ekselse opstelling, zoals in de intro reeds aangehaald, wel wat op te merken. De Pachter moest geblesseerd afhaken, waardoor Aengeveld nog eens mocht starten en ook Maes verscheen na zijn goede lange invalbeurt vorig weekend, aan de aftrap. Net na een kwartier is de eerste kans dan toch een feit. Dupont staat moederziel alleen op een flankwissel, maar de tijd en ruimte blijken een vergiftigd geschenk en doen hem twijfelen: hij besluit op Gevers. Het zou de beste kans van de eerste helft blijken, want nadien kan Zwarte Leeuw op de zware grasmat maar weinig doen met het veldoverwicht. Een schicht voorlangs van Da Silva en enkele handbalachtige aanvallen zonder duidelijke afdruk zijn de enige noemenswaardigheden. Eksel voelt dat er mogelijkheden liggen op de counter, maar speelt te slordig om die uit te buiten en kan het gemis van De Pachter niet verdoezelen. Desondanks gaat Eksel voor de derde keer dit seizoen niet met een achterstand rusten.

Na de pauze start Zwarte Leeuw stormachtig en gaat het meteen met veel overtuiging op zoek naar de openingsgoal. Gevers kan groen-rood nog eenmaal van de 1-0 houden maar na vijftien minuten beukwerk is de intussen onvermijdbare goal toch een feit via Neefs. De druk kan zo wat van de ketel en de storm neemt dan wel enkele beaufort af, maar blijft toch nog behoorlijk razen. Gevers, die haast zelf zou gaan geloven dat hij vanavond onklopbaar was, kan Da Silva alleen voor doel nog in de voeten duiken, maar moet zich tien minuten later toch opnieuw gewonnen geven op een tegenaanval: 2-0 en match gespeeld. Een voorzet van Goven die maar net over de lat valt net na die treffer vormt de grootste kans voor KFC en dat is veelzeggend. Janssen gooit in het slot nog een trio aan verse krachten in de strijd en herschikt zijn pionnen, maar dat leidt ertoe dat Eksel nog twee late tegentreffers slikt via de ontketende Da Silva. De enige positieve noot aan het slot is de invalbeurt van Pollaris, die zich na 9 maanden blessureleed terug voetballer mag noemen.

De heenronde zit er zo op. Volgend weekend zetten we een punt achter 2023 met de komst van Nijlen en een nieuwe editie van onze Dinner Seats.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tuur Camps (80′ Thomas Franssen), Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven – Tim Vanherck, Perre Maes (80′ Jarne Van Dyck), Marijn Bertrands – Arno Aengeveld, Bram Bertrands (87′ Tibo Pollaris), Thomas Beyen (80′ Jens Wouters)

Doelpunten:
63′ Joppe Neefs (1-0)
75′ Jordy Dupont (2-0)
90′ Thiago Da Silva (3-0)
90′ + 2′ Senn Gevers (owngoal) (4-0)