Beker van België Ronde 2: KHO Bierbeek – KFC Eksel 2-1

Share

EKSELS BEKERAVONTUUR ZIT ER OP NA ÉÉN DUEL

Toeschouwers: 120

Groen-rood heeft niet opnieuw voor een mooi bekeravontuur kunnen zorgen. Vlaams-Brabants Eerste provincialer Bierbeek en vooral vleugelaanvaller Justin Tossavi was vanmiddag te sterk voor KFC.De barre weersomstandigheden waren wat atypisch voor deze eerste bekerrondes.

In de regen moest Eksel al snel het commando laten aan de thuisploeg. Tossavi zorgde met een kopbal en schot voorlangs voor de eerste prikjes, maar de derde keer was het wel raak voor de vlijtige aanvaller, die vanop zijn flank naar binnen trok en vanuit scherpe hoek de debuterende Pelic versloeg in de korte hoek met een afgeweken (?) bal. Groen-rood, dat voordien enkel via een vrije trap van Bertrands doelgevaar had gecreëerd, was van slag en slikte al snel een tweede treffer, die gelukkig afgekeurd werd voor buitenspel. KFC kon het evenwicht in het tweede deel van de eerste helft herstellen, maar verder doelgevaar bleef aan beide zijden uit.

Na de pauze zagen we misschien wel de interessantste periode van de partij. Eerst kopte Spaey van dichtbij op de lat, aan de overkant kon Eksel, met Vervloet en Vanherck als verse krachten, daarna al snel gelijk maken met een heerlijke volley van Aengeveld. Alles te herdoen, maar een offensief onmondig Eksel kwam zelden in de buurt van de voorsprong. Dat lukte Bierbeek wel: 20 minuten voor tijd was het wederom Tossavi die diep werd gestoken en de winning-goal lukte alleen voor Pelic. Eksel kon geen vuist meer maken en de 3-1 leek eerder in de lucht te hangen dan een nieuwe gelijkmaker. Twee uitstekende doorsteekballen bleven zonder gevolg bij de thuisploeg en ook die ene kans voor Eksel bleef uit. Geen verplaatsing dus naar vergane glorie Bergen volgend weekend. In de plaats speelt Eksel zaterdagavond (20u00) in en tegen Kattenbos voor de Beker van Limburg.

Opstelling Eksel:
Noah Pelic – Kristof Weckx, Bart Rutten (83′ Maxx Ulenaers), Jef Geys, Yannick Goven – Jarne Van Dyck, Arno Aengeveld, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (50′ Glen Vervloet), Bram Bertrands, Jens Wouters (54′ Tim Vanherck)

Doelpunten:
17′ Justin Tossavi (1-0)
59′ Arno Aengeveld (1-1)
73′ Justin Tossavi (2-1)