Eindronde – Kwartfinale: KFC Eksel – FC Berlaar-Heikant 4-2

Share

DROMEN VAN NATIONAAL VOETBAL NA NIEUW DOELPUNTENFESTUN

Toeschouwers: 200

De promotiedroom van Eksel wordt groter en groter. Na het West-Vlaamse Lauwe moest nu ook het Antwerpse Berlaar-Heikant het onderspit delven in het Sparrenstadion, waar wederom gescoord werd bij de vleet en de bezoekende doelmannen een hoofdrol kregen vanmiddag.

Met de Antwerpse vice-kampioen kreeg Eksel opnieuw een taaie klant in het Sparrenstadion. In tegenstelling tot vorig weekend miste KFC zijn start nu echter niet. Het komt rond de tiende minuut immers op voorsprong wanneer Beyen goed doorjaagt op de goalie, zijn uittrap kan blokken en vervolgens kan binnen koppen. De bezoekers etaleren hun kwaliteiten nadien en gaan op zoek naar de gelijkmaker. Op het halfuur valt de verdiende goal voor paars-wit ook. Verschoren, al de hele match een gevaarlijke klant, kan met de bal aan de voet opdrijven en naar binnen komen en krult het leer vervolgens enig mooi in de verste bovenhoek. Alles te herdoen, maar wie dacht dat de bezoekers op en over Eksel zouden gaan, komt er bedrogen uit. Bram Bertrands kan al snel daarna een goede voorzet richting broer Karel geven die kopgoals zo simpel doet ogen. Berlaar-Heikant lijkt aangeslagen door de nieuwe achterstand en een echte reactie blijft uit. Eksel lijkt de rust te halen met een mooie voorsprong, maar net voor affluiten slikt het alsnog de gelijkmaker. Vandenbossche ziet zijn voorzet door Haemels in doel verlengd worden.

Een domper voor KFC zo net voor de pauze en uiteraard een serieuze boost voor de bezoekers, die na de pauze verder gaan op dat elan en Eksel meteen terugdringen. Vandenbossche en Verschoren krijgen al snel twee goede mogelijkheden, maar ondanks het balbezit kunnen de Antwerpenaren Hermans daarna niet al te vaak aan het werk zetten. Groen-rood overleeft dus eenvoudig en voelt dat het ook vanmiddag wel eens kan verrassen. Offensief komt Eksel echter onvoldoende aan bod, maar met Wasiak loert het wel steeds op die ene goede counter. Tien minuten voor tijd is het dan ook van dat: Wasiak wordt op zijn wenken bediend en stormt op doelman Chevaughn af, die bij de rust de ongelukkige Welters was komen vervangen. De goalie gaat ongemeen hard in op Wasiak en rood is dan ook het logische vervolg, maar tot overmaat van ramp moet er dus ook een veldspeler nog zo’n 8 minuten de keet in. Met verlengingen en eventueel strafschoppen in het achterhoofd een horrorscenario. Zo ver komt het echter niet: Bram Bertrands trapt de vrije trap die volgde op de uitsluiting droog in de verste hoek en brengt Eksel opnieuw in extase. Het slotoffensief van paars-wit is niet het vermelden waard. Wasiak zorgt in de extra tijd zelfs nog voor een vierde treffer nadat Marijn Bertrands de defensie met een sublieme lob schaakmat zet.

Groen-rood staat zo plots op 2 matchen van nationaal voetbal. Donderdagmiddag (15u00) speelt het de halve finale van deze eindronde tegen Tisselt, een reeksgenoot van onze opponent vanmiddag. Ongeacht het resultaat komt Eksel ook zondag in actie voor nog een thuismatch. Of dat voor de grote of de kleine finale zal zijn, wordt donderdag uitgemaakt.

Opstelling Eksel:

Raf Hermans – Thomas Franssen, Bart Rutten, Kristof Weckx, Yannick Goven (40′ Thomas Wasiak), Tim Vanherck, Bram Bertrands, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter, Karel Bertrands, Thomas Beyen (86′ Tuur Camps)

Doelpunten:

10′ Thomas Beyen (1-0)

28′ Jari Verschoren (1-1)

33′ Karel Bertrands (2-1)

45′ Wannes Haemels (2-2)

86′ Bram Bertrands (3-2)

90′ Thomas Wasiak (4-2)