Speeldag 3: Zonhoven United – KFC Eksel 1-4

RODE KAART IN BEGINFASE LEGT MATCH NOG VOOR DE RUST IN BESLISSENDE PLOOI

Zonhoven United – KFC Eksel 1-4

Toeschouwers: 85

Eksel wint ook zijn tweede partij buitenshuis. De familie Bertrands leidde groen-rood met 4 treffers naar een knappe 7 op 9.

Dé bepalende fase van de partij vond al na 5 minuten plaats. Na een fel begin van de thuisploeg gaat Vanvoorden door op doelman Hermans, te hevig op het natte, schuivende veld, zo oordeelt de scheidsrechter die onmiddellijk rood trekt. Groen-rood kan zo een zo goed als volledige match met een man meer aantreden en krijgt vanaf dan het balbezit ook. Aanvankelijk is het zoeken voor KFC om de man-meer-situatie optimaal te benutten, maar in het kwartier voor rust legt het de partij snel in een beslissende plooi. Marijn Bertrands trapt de poorten naar een nieuwe driepunter open met een overhoeks schot. Broer Karel kan daar in een dikke tien minuten nog twee goals bij doen. Tot tweemaal toe kan de spits rekenen op een prima aanvoer, eerst van Thomas Beyen, die voor het eerst dit seizoen in de basis startte, daarna van Dawda Jarju, die bij de rust geblesseerd de strijd moest staken en zijn voorzet-schot via de doelman in de voeten van Bertrands ziet belanden.

De tweede helft, met een debuterende Pieterjan Paesen in de ploeg, lijkt lang een maat voor niets, al had Eksel het een stuk lastiger dan de eindstand doet vermoeden. Zonhoven speelt fel en lijkt nog echt in een stunt te geloven. Het gevoel overheerst dat wanneer het verlossende eerste goaltje tijdig valt, de partij nog spannend kan worden. De thuisploeg mist echter heel wat goede mogelijkheden vooraleer de 1-3 tien minuten voor tijd een feit is. Eksel panikeert niet en Dries Bertrands knikt even later voor de zekerheid de 1-4 nog binnen met een indrukwekkende kopbal.

In hondenweer beleeft Eksel zo, geholpen door de omstandigheden, een goede generale repetitie voor de DERBYDAY: KFC Eksel – Hechtel FC

Doelpunten:
30′ Marijn Bertrands (0-1)
35′ Karel Bertrands (0-2)
41′ Karel Bertrands (0-3)
82′ Glenn Jacobs (1-3)
87′ Dries Bertrands (1-4)