Speeldag 9: KFC Eksel Dames – Kadijk SK 1-4

Share


ZELFS INDRUKWEKKENDE VANCHAZE KAN KOPLOPER NIET STOPPEN

KFC Eksel Dames – Kadijk SK 1-4

Voor de dames begon de tweede van drie speelrondes vanmiddag. Het ontving het nog ongeslagen Kadijk, dat enkele maatjes te groot was voor groen-rood.

Koploper Kadijk begon furieus aan de partij en maakte de machtsverhoudingen meteen duidelijk.  Eksel werd vanaf de aftrap op de eigen helft teruggeduwd. Doelvrouw Vanchaze hield de openingstreffer echter meermaals van het bord met enkele schitterende saves, reflexen en parades, maar moest zich nog voor het openingskwartier verstreken was toch nog gewonnen geven. Na de oververdiende voorsprong ging de druk wat van de ketel bij de bezoekers en kon Eksel het evenwicht min of meer herstellen, zonder dat het zelf gevaar kon afdwingen evenwel. De illusie dat het haar voet naast de koploper kon zetten werd op het halfuur al snel ongedaan gemaakt: drie treffers op korte tijd zorgden voor de vroegtijdige beslissing.

De tweede helft werd zo een maat voor niets, maar Ekselle toonde zich daarin wel veerkrachtig. Kadijk, dat enkele wissels doorvoerde, kon achterover leunen en liet Eksel komen. Groen-rood was zo de betere ploeg en kreeg ook kansen. Een vrije trap van Ceyssens werd nog uit de hoek gered door de 45-jarige doelvrouw van de maand Lievens, maar met een afgeweken afstandsschot van Isabelle De Volder was de ereredder toch een feit. De Volder en Ceyssens kregen in eenzelfde fase zelfs nog een uitstekende kans om Kadijk haar vijfde tegengoal van het seizoen aan te smeren, maar misten.

Een duidelijke nederlaag voor Ekselle. Geen schande gezien de kwaliteit die de bezoekers voor de koffie etaleerden. Volgende week trekt Eksel naar Lommel.