Speeldag 18 (inhaalwedstrijd): KVV Zepperen-Brustem – KFC Eksel 2-2

Share

KSEL DOET GOUDEN ZAAK IN STRIJD OM EINDRONDE NA GELIJKMAKER IN ULTIEME SLOT

Toeschouwers: 90

Een gelijkspel dat aanvoelt als een overwinning tegen een team dat zich over 90 minuten de betere toonde van KFC. Dat doet deugd! Met een treffer in het ultieme slot van elke helft doet Eksel zo goede zaken.

Zonder de geblesseerde Wasiak en De Pachter was Eksel offensief niet op volle sterkte. Of dat er mee te maken had, kunnen we niet met zekerheid zeggen, maar groen-rood had het offensief moeilijk voor de pauze. Zoals wel vaker liet het het balbezit aanvankelijk aan de thuisploeg, dat daar na verloop van tijd wel raad mee wist. Bertrands en Hermans konden de eerste aanvalsgolven nog relatief eenvoudig ongedaan maken, maar de snedige voorzetten van de Truienaars bleven voor gevaar zorgen. Nyns verlengde een van die voorzetten op het halfuur in doel waardoor de thuisploeg zijn verdiende voorsprong beet had. De druk ging nadien wat van de ketel en Eksel kon voor het eerst zijn voet naast Zepperen zetten. De eerste volmaakte aanval van groen-rood leverde ook meteen de gelijkmaker op vlak voor rust. Franssen met de cross op Moranduzzo die enig mooi de bal in de verste hoek plaatst. 1-1 was zo de gevleide ruststand.

Na de pauze was de partij meer in evenwicht. In een gesloten openingsfase vielen amper nog kansen te noteren. De thuisploeg werd nadien wederom beter en Hermans werd belangrijker en belangrijker voor KFC. Tegen een heerlijk afstandsschot van Lowies in de winkelhaak had hij echter geen verhaal. De fusieploeg kwam zo terug op voorsprong en leek een levensbelangrijke overwinning in de wacht te slepen. Eksel nam naar het einde toe meer risico’s, maar werd daar ei zo na op afgerekend op de tegenaanval. Hermans bleef echter de boeman voor de thuisploeg en hield de 3-1 meer dan eens van het bord. Het was wachten op die ene kans voor groen-rood die volgens de ongeschreven voetbalwetten nog zou volgen. In de extra tijd was het zo ver: wederom was het Franssen die een voorzet afvuurde vanop rechts, doelman Hoebrechts komt hierop uit maar Karel Bertrands is hem voor op de hoge bal en viseert het lege doel. De talrijk aanwezige Ekselse spionkop alsnog in extase met de gelijkmaker in scav-time.

Eksel behoudt zo een voorsprong van 6 punten op zijn rechtstreekse concurrent van vandaag. Zaterdag kan het die voorsprong verder uitdiepen tegen Herderen-Millen. Zepperen komt niet in actie waardoor beide teams na het weekend terug evenveel duels op de teller hebben.

Doelpunten:
20′ Gilles Nyns (1-0)
43′ Steven Moranduzzo (1-1)
60′ Jens Lowies (2-1)
90′ Karel Bertrands (2-2)