Speeldag 24: Torpedo Hasselt – KFC Eksel 3-1

Share

INEFFICIËNT EKSEL MORST MET OPEN KANSEN, INVALLERS ZORGEN VOOR BESLISSING
Toeschouwers: 115

Groen-rood moest vanmiddag het onderspit delven in de topper tegen Torpedo. Eksel kreeg kansen genoeg, maar tot zes keer toe kon het alleen voor doel geen goal maken.

Ondanks de belangen groot waren vanmiddag en beide teams het devies “best niet verliezen vandaag” hadden kunnen inroepen, zagen we een open beginfase met kansen bij de vleet. Torpedo ging in de openingsminuut stormachtig tekeer, maar stond bij de eerste counterkans van groen-rood wel ei zo na meteen op achterstand. Jarju werd het laantje ingestuurd, maar besloot voorlangs. Ook Ooms krijgt aan de overkant een goede schietkans die over gaat. Eksel heeft echter meteen goed in de gaten dat er veel ruimte in de rug van de Hasselaars ligt en, geholpen door de wind in de rug, komt het al snel nog 2 keer alleen voor doel. Karel Bertrands, op aangeven van Jarju, en Wasiak kunnen de 100%-kansen echter niet benutten en het blijft 0-0. De Ekselse kansenregen waait dan echter nog niet over. Groen-rood krijgt nog één ideale mogelijkheid om alsnog de openingstreffer te lukken: op een ingestudeerde vrije trap kan Dries Bertrands uithalen vanop de zestien, maar doelman Meykens ranselt de knal nog uit zijn bovenhoek. Torpedo herstelt het evenwicht nadien en kan Hermans nog twee keer bedreigen. Aan de overkant is een vallende bal van Wasiak het laatste wapenfeit voor de zijdewissel.

Door een blessurebehandeling bij de scheidsrechter duurt de pauze zo’n tien minuten langer en beide teams lijken door die extra rusttijd nog scherper aan de aftrap te komen. De rollen zijn nu omgekeerd: Eksel gaat meteen ten aanval met Marijn Bertrands als protagonist, maar de grootste kans volgt aan de overkant: na een penaltyfase en een buitenspelgoal moet Hermans op een zwabberbal uitpakken met een voetveeg. Eksel krijgt aan de overkant een nog grotere kans wanneer Karel Bertrands broer Bram voor doel kan vinden, maar hij ziet zijn geplaatste bal nog geblokt worden. Groen-rood blijft zo morsen met de kansen en beklaagt zich dat even later. Torpedo, in het veldspel voor de duidelijkheid zeker niet de mindere van KFC, krijgt een vrije trap op een interessante plaats en Van Hove weet daar wel raad mee: de bal gaat langs de muur en perfect in de hoek: 1-0 voor de thuisploeg. De reactie van Eksel laat niet lang op zich wachten: de pas ingevallen De Pachter kan met zijn eerste balcontacten meteen richting doel, maar ook hij kan niet voor de Ekselse efficiëntie zorgen. Vanop de stip lukt het even later wel. Karel Bertrands wordt in de voeten gedoken door Meykens en Dries Bertrands trapt zich vanop 11 meter in de dubbele cijfers: competitiegoal nummer tien voor de centrale verdediger. De partij kan nadien alle kanten uit en de twee teams lijken beide niet tevreden met een puntendeling. Wasiak is de zesde Ekselaar die alleen op doel kan afgaan, maar ook zijn onderneming blijft zonder succes. Dan toont Torpedo zich efficienter: tien minuten voor tijd zorgt het via invallers Henrioulle en Leyssens voor een dubbele uppercut. 3-1 op enkele minuten tijd en Eksel bijt zo onnodig in het zand.

Eksel doet zo slechte zaken in de strijd om de eindronde na een 1 op 9 in drie topduels. Het blijft echter vijfde en heeft nog steeds goede kaarten om het doel te bereiken. Op training zal schieten op doel deze week wellicht tot de oefenstof behoren.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thomas Franssen, Dries Bertrands, Bart Rutten, Yannick Goven (76′ Kristof Weckx) – Tim Vanherck, Bram Bertrands (55′ Sandy De Pachter), Marijn Bertrands – Thomas Wasiak, Karel Bertrands, Dawda Jarju

Doelpunten:
55′ Guust Vanhove (1-0)
57′ Dries Bertrands (penalty) (1-1)
80′ Jochen Henrioulle (2-1)
85′ Aegon Leyssens (3-1)