Speeldag 27: KFC Helson H. – KFC Eksel 1-1

Share

EKSEL VERZEKERT ZICH VAN EINDRONDE NA PUNTENDELING
Toeschouwers: 225

Wedstrijd 8 op een rij waarin Eksel niet verliest. Een punt waarmee Eksel niet alleen zijn eerste achtervolger achter zich houdt, maar zich ook verzekert voor de eindronde om promotie, nadat Zepperen-Brustem vandaag verloor van Zonhoven.

Nadat Bram Bertrands, voor de tweede week op rij in de basis, al snel een eerste Ekselse kans niet kan aanraken, neemt Helson langzaam aan het commando over. Twee keer wordt er gereclameerd om een elfmeter, maar nadien kan Helson ook zonder de hulp van de wedstrijdleiding kansen versieren. Zowel Duvan als Van den Dungen mogen vanuit een kansrijke positie hun kans wagen, maar beiden komen Hermans tegen op hun weg. Even later is het wel prijs voor de thuisploeg, dat de voorsprong op dat moment ook verdient: Bloemen wordt diepgestoken en kan Hermans wel verschalken. Eksel komt nadien beter in de partij, maar verder dan een heet standje op hoekschop komt het voor de zijdewissel niet meer.

Na de pauze opent Helson opnieuw het beste. Invaller Sacchini en Agten besluiten onbesuisd over en daar profiteert KFC op het uur van: Karel Bertrands vindt broer Marijn die keurig binnen legt in de verste hoek, bij de eerste goed uitgespeelde aanval van KFC. In het laatste halfuur zien we minder kansen. Hermans pakt de beste mogelijkheid van Duvan, aan de overkant valt vooral de energieke Goven op met enkele goede voorbereidende acties, het eerste schot op zijn voorzet wordt afgeblokt, de kopbal van Wasiak waarbij Goven opnieuw aan de basis lag gaat over. Diezelfde Goven krijgt in de slotfase ook de ultieme kans op de winning-goal, maar moet uit een te scherpe hoek besluiten.
Een punt waar Eksel uiteindelijk niet ontevreden mee mag zijn aangezien Helson toch de meeste doelpogingen kon afleveren. Volgend weekend trekken we naar Juve Hasselt, voor we in het aardsmoeilijke tweeluik Achel – Schoonbeek proberen onze rol te spelen in de titelstrijd.

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Kristof Weckx, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Franssen – Tim Vanherck (90′ Laurens Driessen), Bram Bertrands (50′ Thomas Wasiak), Marijn Bertrands – Andreas Elia (63′ Yannick Goven), Karel Bertrands, Glen Vervloet.

Doelpunten
30′ Glenn Bloemen (1-0)
60′ Marijn Bertrands (1-1)