Speeldag 2: KAC Betekom – KFC Eksel 7-0

Share

EKSEL AL IN OPENINGSKWARTIER TEGEN HET CANVAS

Toeschouwers: 200

Waar Eksel zich vorig weekend kon optrekken aan een behoorlijk eerste halfuur, werd de partij nu al beslecht in het openingskwartier vooraleer de afstraffing volgde.

Te laat komen was vandaag geen optie in het verre Betekom. Al in het openingskwartier lag de match immers in een beslissende plooi. Geys moest al snel vervangen worden nadat hij zonder enig contact neerging, wellicht zat de synthetische ondergrond daar voor iets tussen, en dat leek voor de thuisploeg het signaal om meteen door te zetten, met resultaat. Aengeveld, als linksback geposteerd door coach Janssen, kan een voorzet hoog maar niet ver ontzetten, Matuasilua profiteert optimaal en zorgt voor de vroege voorsprong. Gevers pakt daarna uit met twee goede saves in man-op-man-situaties, maar moet zich ondanks goed weerwerk bij de tweede poging toch gewonnen geven op de rebound van Nsumbu. 2-0 en de kloof is geslagen. De voet gaat zo wat van het gaspedaal en Eksel herstelt het evenwicht enigzins. Met een kopbal van Rutten op corner krijgt het zelfs een eerste mogelijkheid, maar net als vorig weekend is het op de tegenaanval vervolgens meteen terug raak. 3-0 is zo de ruststand, dezelfde stand als vorig weekend halverwege.

Janssen gooit het na de pauze over een andere boeg en doet met Goven in plaats van Rutten een opvallende wissel. Op het veld zien we De Pachter nu in de spits staan. KFC maakt niet dezelfde fout als vorig weekend en begint nu wel voldoende scherp aan het tweede bedrijf. Het slikt dan wel een vierde treffer, de derde van de avond van Matuasilua, na zo’n minuut of tien, maar blijft met opgeheven hoofd knokken. Pas in het slotkwartier kunnen we echt van een afstraffing spreken wanneer De Winter twee doelpunten in evenveel minuten lukt. Na een elfmeter is vooral zijn tweede treffer het bekijken waard: een ongeziene loeier na een ingestudeerde corner vormt het hoogtepunt van de avond. Invaller Polino zorgt er in de slotminuut nog voor dat het verschil even groot is als vorig weekend.

Wederom een partij met een duidelijk niveauverschil. Er valt de Ekselaars dan ook weinig te verwijten, de ploeg botst simpelweg gewoon tegen haar limieten. Het blijft afwachten of KFC het niveau van de reeks op termijn min of meer kan oppikken.

Opstelling Eksel:

Senn Gevers – Arno Aengeveld, Bart Rutten (45′ Yannick Goven), Kristof Weckx, Thomas Franssen – Jef Geys (5′ Jarne Van Dyck), Tim Vanherck, Marijn Bertrands – Sandy De Pachter (60′ Jens Wouters), Bram Bertrands, Thomas Beyen

Doelpunten:

7′ Dinayaku Matuasilua (1-0)
12′ Tanda Nsumbu (2-0)
34′ Dinayaku Matuasilua (3-0)
54′ Dinayaku Matuasilua (4-0)
77′ Jorre De Winter (penalty) (5-0)
79′ Jorre De Winter (6-0)
88′ Gregoy Polino (7-0)