Speeldag 20: KFC Eksel B – Sp. Ellikom 2-1

Share

KALALA BESLIST GESLOTEN PARTIJ

KFC Eksel B – Sporting Ellikom 2-1
Toeschouwers: 45

De zegetrein van Eksel B krijgt nog een extra wagon. Een assist en goal van Denis Kalala zorgen voor een felbevochten driepunter.

Beide ploegen toonden, net als in de heenwedstrijd, aan elkaar gewaagd te zijn. Doelgevaar was in dit duel tussen de tweede en derde minst gepasseerde defensies van de reeks dan ook schaars. Huypkens kreeg de eerste twee pogingen van de partij op zijn naam, maar het was Eksel dat zonder veel gevaarlijk te zijn de score opende. Schrijvers en Kalala pakten op hoekschop nog eens uit met hun beproefde succesrecept van de korte corner en zagen daar, net als vorige week in Peer, wederom een goal uit vallen. Al gaan de credits wederom naar het uitstekend voorbereidend werk van Kalala, die zijn tegenstander blijft uitkappen tot hij genoeg ruimte krijgt voor een voorzet. De kopbalsterke Cornelissen staat alleen voor doel en aarzelt niet om zijn vierde goal al in 2023 (in 6 duels) te scoren. De openingsgoal doet de match openbreken en tot voor de rust zien we plots een stuk meer doelgevaar, maar een afstandschot van Di Sancarlo en een kopballetje komen niet in aanmerking voor de gelijkmaker. Aan de overkant kan De Bruyne een bal nog net voor de lijn klemmen.

Na de pauze zien we weinig verandering in het spelbeeld, maar de eerste doelkans na de herneming is ook nu weer een treffer. Eksel verliest drie cruciale duels op een rij en Di Sancarlo kan vervolgens aan de buitenspelval ontsnappen. Een kans alleen voor de doelman moet je de Ellikomse topschutter niet geven en de bordjes hangen weer gelijk. De goal verandert dit keer weinig aan de kansenverhoudingen en de gesloten partij wordt verder gezet. Dan moet het wel van een klasseflits komen en Denis Kalala heeft die in huis: hij wordt diep gestuurd, kan doelman De Bruyne omspelen en zorgt zo opnieuw voor de Ekselse voorsprong. Ellikom schakelt nadien over tot meer verticaal voetbal en zet Eksel zo aardig onder druk. Janssen is het dichtst bij de gelijkmaker maar ziet zijn schot na een doorgedreven dribbel tegen de binnenkant van de paal belanden. Een ultiem slotoffensief is er uiteindelijk niet meer, Cornelissen zorgt met een volley voor het laatste doelgevaar.

Zege nummer 8 op een rij is zo een feit en KFC bewijst dat het dit seizoen wel over de nodige maturiteit beschikte, iets waar het schoentje de voorafgaande jaren meestal knelde. Volgende week trekt groen-rood op carnavalszondag naar Wijshagen.

Doelpunten:
38′ Rik Cornelissen (1-0)
52′ Jordy Di Sancarlo (1-1)
69′ Denis Kalala (2-1)

Opstelling Eksel:
Jelger Jansen – Tijmen Elia, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Sam Paesen – Rik Cornelissen, Tuur Camps (74′ Jan Henderix), Ben Schrijvers (83′ Perre Maes) – Pieterjan Paesen (45′ Dries Hendriks), Denis Kalala, Jakke Scheelen (45′ Lander Maes)