Speeldag 28: KFC Eksel B – KSK Meeuwen B 1-1

Share

JEUGDIG EKSEL MET PUNTENDELING NAAR EINDRONDE


Toeschouwers: 80

Veel personeelswijzigingen bij groen-rood, dat met maar liefst drie 16-jarigen aan de aftrap kwam: Tuur Camps, Mats Kelgtermans en Jasper Jansen.  Voor die laatste was het zelfde zijn eerste basisplaats. De blessures van Paesen en de broers Maes en de afwezigheid van Kalala speelden daar wellicht ook in mee.

Ondanks dat Eksel B – Meeuwen B een duel was tussen de nummers twee en drie in de ranking, stond er vanmiddag eigenlijk niets meer op het spel en dat konden beide teams niet echt wegsteken. Beide ploegen kwamen dan wel met voetballende intenties aan de aftrap, toch had de eerste helft veel weg van een typische eindeseizoenswedstrijd. Grote kansen bleven uit, maar net voor rust hees KFC zich toch op voorsprong met een olympische goal van de afscheidnemende Elia. De reactie van Meeuwen liet niet lang op zich wachten, maar Nouwen kon een vlijmscherpe counter niet voorbij het duo Vanherk – Gevers krijgen.

Met Schrijvers (die geblesseerd uitviel) en Camps (op de bank in eerste provinciale) vielen er halverwege nog twee certitudes uit de centrale as weg. Eksel kreeg het na rust dan ook moeilijker tegen een opzettend Meeuwen, maar hield aanvankelijk stand. Oyen kreeg aan de overkant met een knappe volley zelfs de beste kans. Meeuwen bleef echter de betere van KFC en de verdiende gelijkmaker viel in het slot dan toch via invaller Nijs. Meeuwen ging zelfs nog op zoek naar de winning-goal, maar keerde van een kale reis terug.

Een zilveren stek dus voor Eksel, dat volgend weekend een week mag rusten vooraleer het de promotie via de eindronde tracht af te dwingen in de eindronde.

Opstelling Eksel:
Senn Gevers – Tijmen Elia, Bert Vanherk, Andreas Oyen, Sam Paesen – Rik Cornelissen, Tuur Camps (45′ Cruz Wuytens), Mats Kelgtermans (56′ Ruben Geypers) – Jasper Jansen (70′ Warre Grobben), Ben Schrijvers (34′ Jakke Scheelen), Dylan Goven

Doelpunten:
40′ Andreas Oyen (1-0)
85′ Jasper Nijs (1-1)