Speeldag 7: KFC Eksel – GS Bree-Beek 0-1

Share

WEER GEEN ZEGE IN EIGEN HUIS

Toeschouwers: 250

Het Sparrenstadion moet het nog steeds zonder zege stellen dit seizoen. Waar groen-rood vorige week nog een karrenvracht kansen miste, had het het vanavond offensief veel moeilijker. Beide ploegen verloren vorig weekend hun wedstrijd. Bree-Beek kwam zelfs met een 0 op 6 naar het Sparrenstadion en dat bleef niet zonder gevolgen: met maar liefst 5 nieuwe namen wisselde Daelmans zijn halve basisploeg. KFC moest het stellen zonder Pollaris, Beyen werd zo linksback en Van Dyck kwam terug in de ploeg.

In een gezapig openingskwartier werd enkel doelman Hermans opgewarmd. Bree-Beek nam hoe langer hoe meer de match in handen en werd in het tweede deel van de helft ook gevaarlijker. De oprukkende Rouwet kon meer dan eens het veld oversteken, maar zijn infiltraties bleven zonder gevolg. Joosten kwam het dichtst bij de openingsgoal, maar voor het eerst dit seizoen werd er in de eerste 45 minuten niet gescoord en daar mocht vooral Eksel zich tevreden mee stellen.

Ook na de pauze zagen we hetzelfde spelbeeld. Bree-Beek drong dan wel minder aan dan voor de rust, maar kwam voor het uur wel op voorsprong na een rake kopbal van Janssen. De reactie van Eksel bleef uit, enkel op een van de weinige corners of voorzetten kon groen-rood eens dreigen, en de fusieploeg leek de partij zonder veel problemen te kunnen uitspelen. Invaller Falkou liet in het slot de 0-2 liggen, waardoor KFC alsnog een slotoffensief uit zijn mouw mocht schudden. De vele hoge ballen leverden heel wat stress op bij de bezoekers maar meer ook niet. Al had het op het eind alsnog 1-1 kunnen staan: de sterk keepende De Boevere ranselde een schot in de winkelhaak van Dries Bertrands nog uit zijn kooi, waardoor het punt uit bleef.

2 op 12 is de balans in eigen huis, gelukkig mogen we volgende week terug de baan op. Met de supportersbus naar Helson zien we ongetwijfeld een vurig Eksel. (Zie: AWAYDAYS: supportersbus Helson – Eksel )

Opstelling Eksel:
Raf Hermans – Thomas Beyen, Bart Rutten, Dries Bertrands, Thomas Fransen – Tim Vanherck (71′ Denis Kalala), Jarne Van Dyck, Marijn Bertrands – Dawda Jarju, Karel Bertrands, Bram Bertrands

Doelpunten:
58′ Seppe Janssen (0-1)